Lugnet före stormen

Har hört att ett oväder sveper in över norrbotten i morgon så det väntas tydligen blåst och snö. Tillföljd av detta är det naturligtvis lämpligt att ladda upp musklerna inför snön som ska skottas. Har försökt att förbereda mig genom att åka skidor på grisan idag. Efter skidturen kom jag på hur tråkigt det kan vara att åka längskidor. Orkade endast åka 3,5km och efter det var jag helt slut. Trodde nästan att jag hade åkt 20km med tanke på hur påtagligt det kändes i kroppen. Måste vara oerhört otränad! Känner mig lika sexig och smidig som en geleklump=P

Idag har jag och Roger varit till min uppfödare i Böle för att träffa en av Diesels brorsor,Ozzy och pappa Åke. När jag fick se de vuxna bernerhundarna tyckte jag konstigt nog att dom inte var särskilt stora. I vanliga fall har jag tyckt att de är gigantiska men det gjorde jag inte idag. Kanske är det så att jag i själva verket håller på att vänja mig vid denna ras eftersom att jag ser Diesel varje dag. Hann faktiskt för en stund tänka: "Jag som trodde att berner var en stor ras men gu så fel jag hade"=) Men såklart vet jag att det inte är så=P


Diesel med Christers hund Ozzy(D´s brorsa) som väger hela 10kg mer än D och är lika gammal.

Lilla Nemo(3mån) från sista valpkullen.

Tänkas att min lille D har varit sådär liten en gång i tiden. Nu är han stora hunden som väger hela 34,8kg.


Min ögonsten,mitt allt!





Vilse i planeringen

Som det sagts tidigare befinner jag mig för tillfället på Kappa där jag gör min praktik och det är väldigt skoj=). Efter att ha varit sjukskriven i nästan 3år har det börjat spritta i kroppen på mig så det här med att komma ut i jobb är helt underbart. Dock återstår bara en liten hake,om den här utbildningen passar mig rent yrkesmässigt?! Eftersom att jag känner tvivel vad gäller denna fråga måste jag inom en snar framtid överväga vad jag vill jobba med.... Hade jag inte haft problem med nacken skulle jag nog satsa på frisöryrket. Nackdelen med att jobba som processoperatör är att det blir lite väl mycket att sitta still,vilket inte är särskilt bra för mitt välmående,tyvärr. Helst vill jag ha ett jobb som inte är fysiskt tungt men att man ändå får röra på sig på ett eller annat sätt under arbetstid. Hur mycket jag än tänker på hur jag ska gå till väga,svänger det från dag till dag. Ena dagen vill jag fullfölja utbildningen och nästa dag då vill jag bara hoppa av skolan.

Över till nåt roligare då! Helgen(lör) som var har jag varit hos Camilla på tjejfest och sedan blev det utgång på Challange. Jobbade 12 tim i lördags från 06-18.00 för att sedan fara och festa med tjejerna,utan att sova middag. Vid 02 på natten till sön var man goode så trött men roligt hade vi iaf=) Mådde så pass bra i söndags så då gick jag och Ida en lång prommis med hundarna längs isen. Har med andra ord haft en toppen helg=D

Idag har jag jobbat dag på sodapannan. Efter jobbet tog jag på mig skidorna och så for jag och Diesel ut och "motionerade" lite. Nu hör jag soffan kalla mitt namn så det är väl bäst att rusa dit och lata sig lite=P

Lite bilder från festen i lördags:







LIA

Börjar detta inlägg med att lägga upp en bild på Liam som fyllde 1år den 5/1.
Pga envis förkylning kunde jag inte närvara på självaste 1års dagen så i söndags var jag och grattade charmtrollet som blivit "stora killen"=)

Liam,Malin & Diesel


Min lurviga "bebis" ville oxå vara med på kort tillsammans med Liam=P


Idag har jag avklarat min första praktikdag under LIA(lära i arbetslivet)-perioden på Kappa kraftliner. Idag hade vi genomgång om säkerheten ute på arbetsplasen,lite rundvandring,info och hämtade ut kläder som vi ska ha under perioden på Kappa.

Gruvar mig i nuläget över hur fanken jag ska hitta inne på fabriken. Krävs minsann karta och kompass för att inte villa bort sig. Nåja, huvudsaken är väl att man hittar till omklädningsrummet,om jag ens gör det vill säga=P
Groteskt stort är vad det är!
En annan sak som jag gruvar mig lite inför är skiftgången. Det här med att jobba natt brukar inte vara så roligt. Måste ju finna mig i detta om jag ska jobba som processoperatör,tyvärr.
Ska jobba 14-22.00 imorgon och på onsdag blir det att jobba natt mellan 22-06.00. Lär ju va trött,nanting!
Hur som helst det ska väl framgå här att jag ser väldigt mycket framemot att få vara ute på LIA och se hur allt går till rent praktiskt=)

Roger ringde idag och berättade att Smilla och Diesel låg och mös i hundbädden tillsammans. Naturligtvis blev detta ögonblick förevigat genom bildbevis=)


Drottningen har tagit plats i Dieselsbädd


Diesel & Smilla trängs i hundbädden

Hemmadag

Var tänkt att jag skulle på skolan idag men så blev det visst inte. Igår kände jag mig väl någolunda bra men så envisades jag med att gå hem till pappa(3km) i kylan så nu har förkylningen visst blåssat upp igen. Nåja,det är ju självförvållat.
"Är huvudet dumt så får kroppen lida" -Ett väldigt klokt ordspråk som ibland kan vara bra att leva upp till.

Nu har då minsann kylan kommit till Piteå för att stanna i åtminstone två dagar till. I skrivande stund visar mätaren här i Öjebyn på -30 grader.
Jag brukar inte klaga på kylan men idag måste jag minsann erkänna att man helst vill hålla sig inomhus med en varmkopp the. Hunden har precis rastats så nu hoppas jag slippa gå ut i kylan på ett tag. Vilket förövrigt bara förvärrar förkylningen=P
Idag känner jag bara för att sitta och slöa framför TV:n. Skulle någon av Astrid Lindgrens filmer visas på TV skulle min dag vara fulländad.=)
Jag har nämligen en tendens när jag är sjuk och är hemma att blicka bakåt i tiden till mina barndomsår. Oftast var det så när man var hemma från grundskolan pga sjukdom fick sitta och se på film dagarna i ända och bli väl omhändertagen. Vilket jag har tänkt göra en dag som denna=)

Här om dagen har jag och Diesel hittat på en väldigt rolig lek i form av inomhus kurra gömma. Den går ut på att jag platsar D någonstans i huset där han inte kan se mig och sedan går jag och gömmer mig. Först när jag ropar:"Sök mig" är det fritt fram att hitta matte. Denna lek kan vara väldigt svår men han tycker som jag att det är otroligt skoj. Det rolkigaste är nog att hur lång tid det än tar ger han aldrig upp sökandet förrens han hittat mig. En väligt rolig och lätt lek som tröttar ut hunden. Ni som har hund och ännu ej provat detta bör göra det=P

På återssende!

Nytt år,nya möjligheter

Inser att jag blivit väldigt dålig på att kontinuerligt skriva inlägg i bloggen och detta beror förstås till största delen av lathet och ointresse för att uppdatera vad som hänt. När det händer som mest i mitt liv så skriver jag minst och tvärtom. Är lite konstigt kan jag tycka.
I nutid befinner jag mig av lycka och tycker att omgivningen består av mycket positiva överraskningar. Har haft mer engergi än någonsin för mina vänner under lovet och de förgyller verkligen mitt liv. Så tack för att jag har er!
En del vänner som jag inte hunnit träffa ännu skulle jag tillbringa lite tid med i veckan men då åkte jag på världens förkylning.
Har varit sjuk i en veckas tid nu och varit helt däckad i fem dagar med feber som följd. Det börjades i torsdags efter att jag varit ute och åkt skidor tillsammans med Diesel. Helgen bestod av en massa planer men dessa fick uteslutas i hopp om att jag snart skulle tillfriskna. Hann i alla fall vara med "lill Carro" i fredags. Som tur är var båda två lika krassliga. Där satt vi och snorade ikapp men trevligt hade vi=) Restrerande dagar har bestått av en enda dimma. Först idag har känner jag mig någolunda bra. Skulle ha varit och firat Liams 1-års dag igår men det fick ställas in pga influensan=(

Skola i morgon då efter en välförtjänt vila. Trots att jag gärna hade tagit lov en vecka till tycker jag ändå att det ska bli skönt att låta dessa julhelger passera och återgå till vardagen.


Fondue kväll hos Linus


Alla koncentrerade på käket. Maten tystar mun eller hur var det nu=P....



RSS 2.0