Fullspäckad dag

Vaknade i morse av att dom ringde från skolan i Kalix och undrade var jag var...What?! Hade totalt glömt bort att jag skulle på intervju ang utbildningen till behandlingsassistent i Kalix. Så där satt dom och väntade på att jag skulle dyka upp! Nåja,sånt som händer! Känner mig inte så brydd,har ju redan mitt på det torra=p
Efter uppvaknandet bar det i väg till frissan och snagga bort lite gammalt hår=) Kändes skönt! Håret blir såååå långt på så kort tid. Konstigt det där,det växer ju som ogräs. Trodde jag skulle smälta bort i värmen hos frissan. Svetten bara rann nerför ryggen,mysigt värre. Efter klippningen begav jag mig till Ekbergs för att träffa svärmora och Madde där vi blev bjudna på lunch/fika. Sen hem sätta sig i solstolen och må gott en stund...trodde jag. Var ingen bra idé med tanke på min förkylning. I den här värmen har bakterierna levt high chaparall så nu har dom frodas och blivit ännu besvärligare.
Så jag fick lov att gå in och förbereda middagen lite smått som sedan skulle avnjutas på stugan tillsammans med en av mina första vänner och hennes man.
- Det är givetvis Jenny jag pratar om=) Hon och jag har vuxit upp på samma kvarter och har följts åt i skolan i åtskilliga år,lekis-3:e på gymnasiet. Vi har med andra ord umgåtts en hel del i våran uppväxt och en av mina bästa kompisar har hon alltid varit om än vi periodvis inte hörts av särskilt ofta. Hon är en sån vän som är något speciellt. En vän som ligger mig varmt om hjärtat=)

Jenny & Pierre

Blev att bjuda på kycklingpaj i dag,tyckte inte att det smakade särskilt mkt pga mina avdomnade smaklökar=p Hoppas att den var god iaf=)

I morgon är det tänkt att jag ska fara till Tattoo på drop in och göra en tatuering så jag hoppas att jag mår bättre till i morgon. För jag vill göra taueringen NU!!! Men som det känns just nu vet jag inte om jag orkar! Känns som att förkylningen håller på att bli värre.
Vi får se vad som händer i morgon=) Har iaf ställt väckaren på tidigt så att  jag ska vara där i god tid,hoppas jag.

På återssende!

Måndag

Det jag länge fruktat har precis drabbat mig: Den årliga flunsan med halsont och snuva. Känns som att kroppen är som ett gammalt sönderrostat gångjärn. Med andra ord har flunsan satt sig i kroppen och dess leder. Det värsta med att bli förkyld en årstid som denna är att man visserligen aldrig blir av med förkylningen. Jag som sällan brukar vara förkyld har nu varit en hel del förkyld det sista halvåret. Hoppas bara att jag hinner bli bättre till helgen då batterierna ska vara laddade till max  för ett stundande beach party ute på H-badet=)

Idag har jag varit med Anna på stan och shoppat lös. Köpte till min nya sommargarderob en jeanskjol,svarta pums och ett nattlinne med mimmi på=)
Har ikväll varit på den årliga Karlbergsteatern ute på Karlberg. Första halvan innan fikapausen var väl teatern inte särskilt speciell men när teatern började lida mot sitt slut blev den bättre. Detta är som sagt en tradition så man bara måste avhålla en kväll för att gå och se denna. Extra mysigt är den att se på pga att den spelas utomhus i skogen=)

See ya!  


Sommar,sommar,sommar

Glömde tyvärr kameran hemma igår så det blev inga kort från tjejkvällen. Var en väldigt trevlig gårkväll som spenderades tillsammans med ett par vänner hemma hos Susanne. Tack för den goda middagen=) 
 
Idag har det traskats i värmen på kyrkmarknaden där jag inhandlade en ny fiskelina,tafs och en massa smyckes tillbehör. Har kanske inte nämt det men jag har nu fått en till hobby,nämligen att tillverka egna smycken=)
Efter marknadsbesöket blev det sol och bad på Pottan med Ida och co. Begav oss senare på kvällen till gläntan där vi grillade på stranden och tog en strandpromenad. När man en dag som denna har kunnat göra allt detta,ja, då känner man att nu är det sommar! Har varit en helt fantastisk sommar dag=)
Hoppas på att värmeböljan håller i sig in på nästkommande vecka.
Nu när det ändå är sommar passar det ju bra att önska er allihop en riktigt trevlig sommar=)

Kramar

Inte intelligent!

En underbar dag med mycket sol och...åska. Vart kom åskan i från?!  Jag som kämpar på med brännan vill ju givetvis sola mer=) men det fick vara bra för idag eftersom att det började regna och åska förfullt. Jag solar och solar nästan vareviga dag men jag tycker inte att jag blir nå brunare,hmm.... måste bero på medicinen.

Satt i telefon när åskan plötsligt dundrade på och när jag avslutat samtalet och kommer ut så ser jag att det brinner på ett par träd som ligger ner i kattgården. Träderna som ligger där hade vi tänkt ställa in i kattgården men dom var alldeles för ruttna så det var tänkt att köra dom till tippen.
-Hjälp,tänker jag. Inte min kattgård! Den kanske brinner ner?! Tänker att det var underligt att åskan slagit ner i träderna som ligger ner på marken för annars brukar den ju slå ner på de högsta punkterna.
Jag springer till Roger och ropar förtvivlat: Det brinner!
Då säger Roger bara: Äh,det är jag som har tänt på dem. Hur klövert är det! Jag menar elda i rastgåreden där katterna ska var om dagarna. Nog är det bättre att ta trädet till tippen än att få en massa aska på gården (som visserligen inte är så lätt att ta upp) och sönderbränd gräsmatta.
-Hallå! Hur tänker han egentligen?!
Som ni säkert fattat har jag en lat pojkvän som nu brände ner dessa träd för att slippa fara till tippen. Vilket han trodde innebar mindre jobb=p
Men det innebär bara desto mer jobb som han kommer att märka när dett abrunnit upp. Hoppas nu bara att min rastgård inte blir lågornas rov.... Jag har bestämt mig för att inte hjälpa till och ta upp askan det får han gott göra själv=p
Höjden av lathet,tycker jag! Så lat kan man väl ändå inte vara?!
Var ändå ointelligent och samtidigt lite roligt. Fick mig ändå ett gott skratt trots min irritation över detta=)
Ska kila in i duschen nu så jag är klar när Anna kommer och hämtar mig. Ska till Susanne på tjejmiddag. Kommer uppdateringar i morgon=)
Jag som hade tänkt dricka lite vin får nog sluta ut detta så länge min mage är risig=(

Trevlig helg!


Underbar dag

Idag har det varit en helt underbar dag vad gäller både väder och sällskap. Har haft skellefte främmande på stugan idag. Världens sötaste Anette och Lucas har varit här så då passade jag på att bjuda på lunch=p Är inte varje dag vi ses så det var ett kärt återssende=) Var så länge sen sist att Lucas har hunnit växa till sig en hel del. Han har blivit jätte lång! Den pöjken är bara för socker söt. Hur snäll som helst! En sån unge man bara vill kidnappa;-)
Sedan kom Josse,Martin,vilmer,Peter och Ann-britt hit oxå så idag har jag haft lite främmande på besök. Är alltid trevligt när nån vill komma och hälsa på=)
Blev att gå till vattnet(älven) och vada lite grann. Är så långgrunt på stugan att man får gå ihjäl sig innan man kan gå och ha vattnet upp till midjan. Men varmt var det iaf!
Efter det for jag med Roger,Peter och Ann-britt och såg damfotboll. Pite-Djurgården och som vanligt losade pite med 0-2. Inte med så värts mycket mål så det var ju bra. Trodde faktiskt att Djurgården skulle sätta mer mål. Blir lite irriterad på PIF´s damer för dom har grymt dåligt samspel mellan varandra.
Nu ska jag krypa ner i soffan med min älskling och se film!
Längtar till imorgon för då ska det solas=)

Adios!

Anette och Lucas. Kolla in sötungen=P Visst e han vacker!


Peter,Josse,Vilmer,Ann-britt & Anette


Ann-britt,Anette,Lucas & Martin



Påbörjar utbildning till hösten=)

Äntligen vet jag på ett ungefär hur min framtid kommer att se ut och har hösten säkrad.
Idag kom beskedet: Jag har blivit antagen till processteknikprogrammet!!!!=) Jag är överlycklig!!!!
Kan inte sluta le.
 Utbildningen börjar den 24/8 och kommer att vara i Kalix den första veckan men sen är det studier i Piteå som gäller. Har nu varit hemma i 3 år(förutom lite arb prövning) så det här är välbehövligt. Att få in lite vardagsrutiner igen.
Nu börjar livet!
Det bästa av allt är nog när jag får börja jobba. Kommer inte att gapa tomt i plånkan då inte=p

Kram på er!

Sugen på att göra en tattoo

Det här med att sluta äta snask sket sig idag,igen....
När man vart utomlands äter man ju oftast upp sig,vilket jag har gjort. Väl hemma har jag ett enormt godissug. Måste ha extrem brist på zink=p
Men idag får det allt vara den SISTA dagen jag äter godis. Har ätit chips och godis vareviga dag sen jag kom hem. Inte bra!

Hade tänkt ut på en promenad idag men väl ute började åskan gå och regnet bara öste ner så allt vad sola heter blev inte av. Har iaf inskaffat en solsäng nu=) Den kommer säkert till välanvändning.
Josse,Martin och lille Vilmer har varit på besök idag. Alltid roligt när det kommer barn och hälsar på=) Men man undrar vart får de all energi ifrån?! Önskar att jag hade hälften av den energin=P

När vi var i Turkiert hittade jag två fina tatueringar som jag blev sugen på att göra. Har lite svårt för att bestämma mig för vilken....
Den ena tatueringen är mitt namn på kinesiska och den andra tatueringen hade en tjej i Turkiet. Så jag gick fram och frågade om jag fick ta kort på den=p Lite framfusig,jag vet! Men jag fastnade för den. Den var så otroligt fin på henne=)
Ni måste hjälpa mig! Vilken ska jag göra först?

Vill ev göra den här i svanken och göra om den lite och förstora upp den


Står Camilla på kinesiska. Vill göra den en bit upp i nacken. Vad tycks?=P


Storforsen i sikte

Idag har varit en helt underbar dag. En fin dag som denna bestämde jag och Ida oss för att fara ut på utflykt till storforsen. Finns inget härligare än att fara ute i naturen och lyssna på vattnet. Det är så rogivande=) Hade tänkt ta oss ett dopp i storforsen. Ja,alltså inte i själva forsen förstås utan i någon utav små vikarna som är där bland klipphällarna. Vi vadade lite och kunde snabbt konstatera att vattnet var gooode så kallt. På hemvägen stannade vi i Arnemark för att ta oss ett dopp men solen hann försvinna och det började blåsa kalla vindar så även detta slutade vi ut. Hur som helst var det iaf en lyckad utflykt=)







 

Ett år av saknad

Idag har jag städat huset och skurat golverna i toaletterna för i morgon anländer äntligen våran duschkabin som vi beställt=) 
Har i dag varit ute i skogen och letat stenar för att lägga på min mormors grav. Slutresultatet blev mkt fint!=) När jag stod där och la stenarna kom jag på att det är ganska precis ett år sedan min älskade mormor gick bort. Hon var en sån där mormor som absolut vägrade att acceptera att hon blev äldre. Skulle aldrig falla henne in att vara med i pro el liknande. Nä,usch så  hemskt tyckte hon. En liten pippinett dam som alltid fixade till håret och sminkade sig. Skulle aldrig falla henne in att gå i byxor och joggingskor. Nä,min mormor hon gick bara i skor med höga stilettklackar och kjol. Sån var hon hela sitt liv. Ända in till sista dagen då hon var dryga 80 år. Allt som gamla människor brukar få så som hörapparat och rollator totalvägrade hon att använda. Hon tyckte inte att hon var så gammal själv eftersom att hon var ung i sinnet. Det värsta hon visste var att bli påmind om hennes ålder. Hon om någon hade verkligen åldersnoja. Att kalla henne tant,gammelmormor el liknade var inte passande! Hon kände sig ung och hade bara yngre vänner så för henne fanns det ingen ålder över 50. En sån fin och godhjärtad människa hon var! Hon var som en kompis för mig. Vi kunde prata om precis allt. En bra lyssnare. Bra på att ge råd utan att döma. Fanns inget trevligare än att fara ner till umeå och gå på stan och shoppa med henne. Stående var det att dricka vin när jag kom ner och hälsade på. Kan ju säga er att det inte bara dracks en vinflaska utan oftast blev det 2 st och likör på det. Hon var nog den generösaste människa jag känner. När det gällde det goda i livet snålades det inte in! Tyvärr fick hon beskedet att hon hade cancer i levern och i magen så hon skulle inte leva så länge till. Så löd prognosen. Fastän hon fått  dödsbeskedet höll hon alltid skenet uppe,var alltid glad och planerade framåt i tiden. Det sista hon ville var att göra oss oroliga. Fastän kilona och orken rasade snabbt var det viktigaste för henne att se bra ut. I ett par veckor hade hon vätskeansamling i benen så hon kunde inte ha sina skor med stilettklackar och då ringde hon till mig en dag och sa förtvivlat: "Camilla,det har hänt nåt fruktansvärt! Jag kan inte få på mig mina högklackade skor och då innebär detta att jag inte vågar visa mig bland folk. Det här är nåt som är ännu värre än att veta att man har cancer" Hon hade en sån skön inställning till livet: Leva livet, dansa och ha kul och göra precis allt det som faller dig in. Hon var så positiv! Och älskade att köra radiobilar gjorde hon vilket hon gjorde efter det att orken egentligen drynat bort. Jag vill oxå bli en sån mormor när jag är gammal. Sista gången jag träffade henne hade hon bjudit in släkten till umeå för att ha surströmmingskalas(hon fullkomligt älskade det) och då skulle det festas loss ordentligt. Hennes sista fest! Fastän hon knappt orkade gå och endast då vägde strax över 30kg var utseendet det sista hon skulle sluta tänka på. När hon såg kort på sig själv på digitalkameran sa hon bara: "Nämen, fy så jag ser u!. Nu måste jag gå och bättra på sminket så ni får allt ta om kortet" Innan man själv skulle tänka så! Man skulle säkert sluta bry sig om hur man såg ut och sminket skulle nog vara det sista man skulle tänka på om man fått ett sådant besked.
Hur som helst saknar jag att ringa och prata en massa strunt med henne och krama om henne och tala om hur mycket hon betyder för mig.

Det är viktigt att tala om hur mycket en människa betyder för en medan denne ännu är i livet för man vet aldrig när det är sista gången man ses.
Man ska vara rädd om varandra och ta väl hand om varandra för morgondagen kan bli den sista.
Det oväntade kan komma så snabbt. En sjukdom eller en olycka.
Just därför ska ni vara extra noga med att tala om hur betydelsefulla andra i er närhet är=)

Sista gången tillsammans med mormor=)

J**la kärring!!!!!

Har vart ute på stugan och ätit middag med Rogers familj och givetvis var HON där,ja,ni vet..A-K
Som vanligt ignorerade hon mig och sa en massa taskiga saker. Jag pratade med henne som vanligt folk gör. Frågade henne hur resan hennes till Cypern varit osv. Va f*n ska jag vara trevlig för?! Jag HATAR ju den människan men jag försöker bara att vara trevlig för R och hans familjs skull. Det här var sista gången! Vill aldrig se henne igen!
Som vanligt fick hon mig att känna mig utanför så när vi for hem grät jag och var hyfsat arg på henne.

Vi kom ju hem igår och vårat plan landade 18.30 i Ske-å så vi frågade Rogers pappa om han kunde hämta oss eftersom att min pappa skulle bort med husvagnen så det passade bättre för han att hämta oss. Vilket var Ok för Sven. Tydligen var det meningen att rogers föräldrar och A-K och Christer skulle äta middag ute på stugan men det blev visst lunch istället för middag eftersom att Sven skulle hämta oss. Jag menar dom hade ju ändå kunnat äta middag om än Sven for iväg. För stugan ligger ju inte så långt bort....
Då säger kärringen(Anna-Karin) såhär;
- Ja, det blev ju ingen middag i går eftersom att vissa här skulle ha hämtning
Rog: -Ja, men vad kan vi göra åt det? Vi kan ju inte styra över när vi skulle landa
A-K - Ja,jag skulle då aldrig be mamma och pappa om hämtning
Rog- Nog tror jag att du skulle göra det. För vem skulle annars hämta dig om du for utomlands?
A-k -Christer. Mamma och pappa skulle va dom sista jag skulle fråga
(Va fan tänker jag:om Christer skulle ha varit med på resan vem skulle då ha hämtat er?!)
Rog - Vi hade ju ingen annan vi kunde fråga
A-K - Men har inte Camilla kanske föräldrar som kan hämta kanske. Dom kunde väl ha hämtat er istället.(jag sitter bredvid henne och hon säger detta)
-Cam - Jo,pappa kunde bara skjutsa dit oss eftersom att han skulle ut med husvagnen under miidsommar så han var ej hemma.
A-K - Han kunde ju ändå ha hämtat er. mycket dåligt av er att fråga mamma och pappa!

-Men hallå! Så min pappa har inget liv då?! Är hans föräldrar värt mer än min pappa?!
Så jävla pucko man är om man säger något sådant.
Sedan sitter hon och är rent av otrevlig och fryser ut mig under middagen. Efter hon sagt detta skulle jag bara ha ställt mig upp och farit hem. Men efterklok är man ju alltid.
För mig är denna människa död. Hon existerar inte! Vill aldrig mer se henne igen!
Måste bara få skriva av mig lite så kanske det känns bättre. Hon är ändå den sista som skulle läsa min blogg.
Skulle vara lättare att acceptera detta om inte svärmor och hennes två systrar var bästa kompisar och stod varann väldigt nära.
Tyvärr blir Roger lidande. Vad kan jag göra?! Jag menar jag försöker ändå göra mitt bästa.
Är inte många personer jag ogillar och hon är verkligen den enda på denna jord som jag verkligen HATAR!



Sweet home

Redan har en vecka gått. Tiden går fort när man har roligt=) Nyss hemkommen från det varma Turkiet där det var +35 & varmare till ett kallt Piteå med bara +12 grader. Snacka om kallt! Resan har varit mycket lyckad med fint väder,god mat och en massa bad. Var riktigt nöjd med resmålet så till Turkiet kommer jag absolut att fara igen. Turkarna är ett väldigt trevligt folk som är mycket gästvänliga. Dock är det ju en del som skiljer sig ifrån mängden. Två första dagarna var man alldelses för trevlig mot en del som stod i klädaffärerna så då höll man knappt på att ta sig därifrån. Det värsta jag vet är när inkastarna står i princip och sliter i en för att man ska komma in och titta på kläder och sen försöka pracka på en massa kläder som man inte behöver.
-Det finns inget värre!
Till slut lärde man sig att inte gå in i de butiker där de var som jobbigast. Och på en del affärer kunde man strosa runt utan att någon kom fram el var en hack i häl. Så alla var ju inte sådär jobbiga. Blev en hel del shopping. Fast jag handlade mycket mindre än vad Roger gjorde=p Så vi spenderade en massa fickpengar till mat,utflyktsmål och kläder. Innan vi for hämtade jag ut 4500 kr som jag växlade till euro och sen hade R kortet med sig och han hämtade ut  9000kr där så vi har alltså spenderat....13500kr tillsammans men då har vi ju inte snålat direkt=p
Var med om en liten obehaglig händelse däremot. Sägs ju att en del Turkar kan vara slibbiga. Det var precis vad en av nattpersonalen på vårat hotell var. Han skulle klämma och ta på en hela tiden(fastän R var med) Det var nåt som inte var alltför trevligt. Det visade sig att han försökt att antasta en hel del tjejer på vårat hotell. Bla försökt att slita in en tjej fr Skeå på toan för att kyssa henne men som tur var kom en av hennes killkompisar precis och en annan tjej tog han på brösten osv. Och dessutom var han full på natten och stank alkohol. Men i och med att många rum fr hotellet hade klagat på honom så blev han uppsagt med omedelbar verkan.
-Skönt,tyckte jag

Första dagen vi kom till Turkiet var vi på Hamam(turkiskt bad) där man fick börja med att ligga i en bastu på en varm mosaikhäll och blev skrubbad för att sedan ligga ett tag i en massa skum. Därefter kom det bästa: Helkroppsmassagen! Det var riktigt skönt!
Detta är nåt ni måste pröva om ni far till Turkiet. Har ni inte provat detta kan man säga att ni inte har varit till Turkiet. 
Tredje dagen for vi ut på en båtutflykt i 7tim där vi åt lunch,solade,badade och såg på lite sevärdheter. En mycket lyckad båttur. I övrigt har semestern inkluderat mycket sol och bad. Har anv alldeles för hög solskyddsfaktor så jag tycker att jag inte har blivit särskilt brun. I vanliga fall brukar jag aldrig behöva solskydd eftersom att jag aldrig har brännt mig men har ändå velat vara på den säkra sidan.

Så igår var det då midsommarafton. Eftersom att vi kom hem till Piteå kl 19.30 så blev det ingen ösig midsommar direkt. For en sväng till Thomas & Elin på midsommarfest men var dock nyktra. Hade bara sovit 1tim igår natt så jag var gode så trött. Så huvudet landade på kudden 24.00 så det blev en lugn midsommar för ovanlighetens skull=p
Idag var det tänkt att fara på travet i ske-å men jag känner mig lite risig i magen och är ganska trött så det blir nog inte av,tyvärr=(
Ska städa nu för att sen göra mig i ordning för att sedan fara och äta middag på stugan tillsammans med Rogers familj.
Här kommer lite bilder fr resan. Glömde som vanligt kameran på rummet ett flertal ggr=p

Trevlig helg!

utsikt över borgen på berget









Grottan där Pirates of the Caribbean spelats in


Kleopatra beach


På turkiska aftonen. Försöker lära oss magdans(jag i grön klänning)




Borgen som slingrar sig upp på berget




Då bär det av i morgon

Idag har jag promenerat,tränat och ordnat lite inför resan. Längtar sjukt mkt efter värmen=) Ska i morgon bege mig till Turkiet och ligga på playan och lapa en massa sol. Hoppas på en rolig resa som inte bara ska innehålla sol och bad. Måste ju bege sig ut på lite äventyr oxå=p
Resfebern har hållit sig undan än så länge.....Brukar annars ha en del resfeber. Men inte denna gång verkar det som.
Måste ta och gå till sängs nu eftersom att jag ska stiga upp 04.00. Kan bli tufft! Som tur är finns det ju tid för att vila upp sig sen=)
Nu kommer bloggandet att vara vilande i en vecka men vi hörs när jag kommer hem!
Hoppas ni får en  bra vecka i Sverige!

På återssende!

Lite bilder på en del av da familia(fattas några st)

Evelina och papi


Peter,Amanda,Thomas & Ann-Britt


Jonathan & Jacob

packa,packa,packa

Vaknade i morse av att mobiltelefonen vibrerade till och displayen lyser helvit i ca 4 min för att sedan stänga av sig själv och sedan sätta igång sig själv igen. Ja, detta är ett väldigt märkligit fenomen. Är inte första gången detta händer. Konstigt nog är detta ngt som brukar hända mig vid exakt samma tidpunkt på dygnet. Antingen är det 02.30 på natten el 8.30 på morgonen. Mycket mysko. Detta har inte hänt på en vecka men nu börjas det visst igen. Är det någon som försöker säga mig nåt el är det min telefon som spelar sig ett spratt?! Men konstigt är det när detta händer eftersom att det händer precis exakt på samma klockslag vareviga gång.

Dagen började med en promenad med Josse och Vilmer. Hade tänkt fara och träna idag men så blev det inte. Har haft fullt upp med hemsysslorna så som gräsklippning och dyl. Vi har ingen självgående handjagare så det känns hyffs mkt i nacken just nu. Men nu är det långa gräsliga gräset klippt=p R går i båttankar just nu så idag har vi vart och tittat på en stor fin amerikansk husbåt. Minns inte riktigt vad den hette?...
Men fin var den=) Det här med båtar är lite både och. De kräver rätt mkt underhåll och sedan drar de ju lite mer bensin=p Hade varit trevligt att ta sig ut i skärgården sommartid men eftersom att vi är borta i en vecka och roger jobbar rätt mkt i sommar känns det som att vi  inte riktigt har tid för en båt i sommar. Känns som att man vill hinna nyttja den lite innan det är dax att dra upp den. Men vi får se vad det blir av det!
Idag har mycket tid lagts ner på packningen. Jag har en tendens av att packa med mig alldeles för mkt kläder men nu har jag försökt att vara lite förnuftig och packa lite mindre. Ska ju säkert handla med sig hem en hel drös med grejer=p
Har ingen resfeber ännu utan jag är mest orolig över mina katter. Gillar inte att lämna dem ensamma hemma. Svärmor,svärfar och far min kommer att komma hit dagligen för att ge dem mat och släppa ut dem i rastgården och ev leka/kela lite med dem. Så här känner jag varje gång jag ska åka. Kommer att längta massor efter små älsklingarna när jag är borta....
I morgon blir det att fara till pappsen och äta surströmming  med min älskade familj eftersom att mitt brorsbarn Evelina ska till Norge och jobba i sommar. Så det blir en liten "avskeds" surströmmingsfest för henne. 

Natti,natti


Beskedet jag väntat såååå länge på

Idag har min hunduppfödare ringt och berättat den goda nyheten: Det blev valpar!!!!!=)
Tre tikar och tre hanar. Dessvärre blev det få tikar och uppfödaren ska behålla en själv och sedan är det två andra uppfödare som ska ta de andra två. Så detta innebär att jag får välja först bland hanarna. Ville ju helst ha en tik men om än det är en hanhund så är det ju ändå en berner=) Det lutar mot att jag tar en hane i sånt fall. Har ju väntat så länge på min berner nu.
Jag försöker väga fördelarna mot nackdelarna vad gäller tik resp hane.....
Fördelen med en hanhund är ju att slippa svängningarna i humöret och det hormonella. Sedan kan två tikar komma sämre överens än vad två hanar gör. Så egentligen ska det väl inte spela ngn roll att jag väljer det andra könet......
Jag som hade bestämt att min hund ska heta Ebba,hur blir det med det då?!
Hur som helst är jag överlycklig just nu!=) Får träffa valparna när de är 3-4 veckor gamla.
-Åh,vad sakta dessa veckor ska gå=P
Det här med att jag ev ska påbörja en utbildning till hösten kan ju ställa till det. Men Ida(som förövrigt är världens bästa) har lovat och ställa upp och sedan har min uppfödare erbjudit sig själv att sitta hundvakt=) Så det ska nog gå!=)

Adios

Uppdatering av helgens bravader

Det blev väl en ganska blöt helg för min del kan man nog säga för att fatta sig kort=p Vi var i lördags på inflyttningsfest hos Lena och David i deras hus. Det var en trevlig fest med mycket folk. Kan tycka att det är väldigt roligt att festa med folk som man inte annars festar med. Så det var en skön blandning av människor=) Var tänkt att vi skulle gå ut och shake some ass på 1906 men så långt kom visst inte jag. Min kväll slutade med att jag och Roger gick hem från festen vid 24 snåret då lilla jag hade fått lite för mycket av det goda=) Var minst 4 år sedan sist det hände....men men...sånt är livet!

Söndagen blev det att tillbringa med en rad kompisar så det orkade jag iaf om än det var en tärd Milla dagen efter bravaderna. Sedan blev det att käka lite onyttigheter som hör söndagar till=)

Och idag..hm...finns inte så mycket att säga förutom att jag varit ute och åkt lite sportbåt. En båt med mkt "kräm" i motorutrymmet. Inte illa! Så har jag och darling inhandlat lite nödvändigheter till utlandsresan. Det är nu nedräkningen börjar,4 dagar kvar!
-Yihooooo!!!!!!!=)

Sweet dreams!

Rajraj

Träffade en märklig karl igår som var i 75 års åldern. Jag skulle till att hämta ut pengar vid automaten i Ö-byn när denne man med rollator plötsligt kommer fram till mig. Vid första anblicken verkade han trevlig men så kommer detta ur hans mun. konversationen löd så här:
-Är du gift?
-Eh,nä,svarar jag
-har du inga barn
-Nä....
Då föreslår mannen:
- Kom hem till mig så ska vi ändra på det! Kom till mig kl 19 ikväll så ska vi ha sex så ska du får dig ett barn
-Men vad är det egentligen du säger?! frågar jag förskräckt
När jag är påväg till bilen ropar han efter mig: Glöm inte bort att vi ska ha sex ikväll!
Vilken jävla äcklig gubbe! Han kan ju inte ha varit helt 100....

Igår var vi hemma hos mig och hade tjejkväll och åt tacos. Var tänkt att bara ta något vinglas över en stilla hemmakväll hos mig men med lite övertalning blev det att gå ut en sväng på kalles. Det var ju inte riktigt tänkt så eftersom att jag ska till Lena på inflyttningsfest ikväll och hade tänkt vänta med att gå ut till ikväll.
Om än det inte blev att dricka så mkt igår känner man sig ändå lite småtärd idag. Förr i tiden var 2 dgrs inga problem men nu...Är det ingen lek! Är bara inse att man inte blir yngre med åren....
Skulle nog ha legat i sängen än om inte mitt brorsbarn och hans kompis kommit för att väcka mig=p
Det var iaf trevligt att umgås med er mina fina vänner=)

Ida ska bjuda på middag idag så det är väl bäst att hoppa i duschen nu så man klan fara direkt till Lenis sen=)

Monika & Malin


Elin & Emma


Jag,Malla & Monka



  

Blåsigt

Kanske är det bra att det inte är toppväder så här innan sommaren. För det sägs ju att om maj månad innefattar många varma dagar så kommer det att bli en dålig sommar och tvärtom. Själv vet jag inte om jag kan lita på detta?! Men stämmer det så visar det ju sig snart. Maj månad har varit rätt så blåsig tycker jag. Kan i och för sig vara rätt skönt när det är "inneväder" för då kan man få sysslorna inomhus gjorda.
Ja,jag hoppas i alla fall på en toppen sommar med mycket sol och bad=)

Har sovit i stugan inatt och när jag vaknade stormade det riktigt rejält. Här ute i vattnet har 53 svanar tagit skydd intill strandkanten. Har nog aldrig sett så många svanar i samtidigt. Ganska mäktiga djur ändå när man ser dom på nära håll.
Idag har jag tänkt lägga in lite träning på schemat. Förra veckan var jag så duktig på att träna men när denna vecka kom sket jag totalt i träningen. Igår (som vanligt när man är på stugan) blev det att förtära lite smått och gott och jag vräkte i mig allt jag bara kom åt. Har ju en dag då jag får unna mig lite. Men i går blev det nog lite väl mycket av det goda.....
-Så nu har jag världens ångest!
Till min tröst visar vågen ialla fall minus. Har gått ner 7,5kg nu. Hoppas detta håller i sig!
Nu ska jag ta och käka för att sedan bege mig till gymmet=)

"A good friend helps you up when
 you fall.
 A best friend pees their pants laughing
 trips you again and calls you an
 a--hole"

Det oväntade som inte får hända,det hände.....

Har tyvärr inte haft tid över för bloggande de senaste dagarna men nu är jag tebax=) Har varit full rulle hela dagarna.
Idag har en väldigt tråkig incident inträffat.
Som ni säkert vet har Rogers föräldrar 4 hundar. Två bostonterrier,en labbe och en Schäfer som ursprungligen kommer från försvaret.
Asta(schäfer) har alltid varit min ögonsten. En väldigt snäll och omtänksam hund. Den yngsta i hundskaran,Fanny(bostonterrier) har från det hon var ung kunnat göra i princip vad som helst med Asta utan att hon sagt till henne. Givetvis har detta avtagit med tanke på desto äldre Fanny har blivit. Asta som dom använder som avelshund inom försvaret har fått en valpkull inom det sista året. Så efter det att hon haft sin fösrta valpkull började hon kunna säga i från till Fanny när hon fick nog av henne. Säga ifrån på ett bra sätt då förstås.
Men så idag ringer svärmor alldeles förtvivlad och berättar att Asta försökt att ha ihjäl Fanny.
- Va?!
Asta som brukar vara så snäll!
Det som hände var väl inte helt oprovocerat. Men ändå vet ju en hund skillnad på lek och allvar. Så detta resulterade i att Asta flög på Fanny och bet henne i strupen. Som tur var så var svärfar hemma och kunde efter ett tag bända upp käkarna på Asta. Blev med ilfart till djurkliniken där dom kunde konstatera att Fanny nog lyckligtvis kommer att överleva med att bara sy ett par stygn på huvudet och i strupen. Hoppas lillan återhämtar sig....
Sedan ska man ju ha i baktanke att schäfrar är en ras som är väldigt dominanta och att det krävs mycket av hundföraren att uppfostra en sådan hund. Sedan så är det många hundar av denna ras som inte är särskilt förtjusta i småhundar. Så ni som tänkt skaffa schäfer: "Tänk efter ett par gånger innan beslutet tas för detta är som sagt en väldigt krävande ras" Jag säger inte nu att det är en dålig ras utan att det inte är så bara att skaffa en sådan hund.
Själv väntar jag på resultatet av vad som blivit av parningen av bernersennen hunden. Hoppas på att det kommer en liten valp. En tik som då ska heta Ebba=)

"Tänk positivt,snälla tankar gör dig vacker"


Asta


Lilla Fanny då hon var valp


 

RSS 2.0