tyvärr

Var i ikväll ute på promenad med Diesel när vi möter en agressiv schäfer. Vi möttes på gångvägen och som tur var gick R mitt mellan diesel och den mötande hunden. Schäfern gjorde rent utfall mot D. Men tack och lov var denna hund kopplad.
Hade han inte varit det vete gudarna vad som hade hänt. Men denna främmande hund kastade sig mot Diesel och ägaren fick hålla emot allt hon bara orkade.
Efter ett tag mötte vi ett äldre par som sa när dom fick se D:
-Det här verkar minsann vara en snäll hund. Du är då inte alls arg.
Och då visade det sig att denna hund(schäfern)gjort utfall mot dessa två som kom och gick. Observera då att paret inte hade någon hund själva. Så schäfern gjorde inte bara utfall mot hundar utan även mot andra människor.
Kanske det är dags som hundägare att överlägga om det är värt att ha kvar en sådan hund?!....

Sedan har D rymt från gården idag och hur än mkt jag ropade på honom och gick runt hela kvarteret för att söka honom hittade jag inte honom. Men efter ett tag då jag kommit tillbaka på gården var han där. Då var matte inge go på han.
Så i morgon ska här sättas upp en inhängnad med stängsel så man bara kan öppna balkongdörren för att släppa ut honom på mornarna.

Såg idol ikväll och tyvärr gick Patrik inte vidare till kval. Dessvärre tyckte jag inte att han gjorde ett särskilt bra uppträdande. Bättre kan han=p
-Såg dig allt på Idol Evve! Ni blev ju filmade flera gånger och dessutom insooomade;-)

Natti natti

Lite ditt & datt

Tycker bara att jag pratar om att slösa pengar. Är inte så att jag slösar över mina tillgångar för när det gäller att ta ut pengar från sparkontot svider det. Vilket det gjorde i lördags.
Jag och Therese var nämligen till Happis på ikea. Har inte varit där på ett ett så det hade kommit in en massa fina grejer.
Ikea är bra på måmga sätt. Bra priser och fina grejer. Det bästa med allt är att om man köper nåt där behöver man inte behålla sakerna i all evighet. Eftersom att det är billigt på ikea näms man ju faktiskt slänga dem när man ledsnat. Ett stort plus.
Som vanligt håller jag igen när jag går på ikea eftersom att jag innan kommit fram till kassan har handlat på tok för mkt grejer. Har en förmåga att plocka på mig en massa billiga struntsaker som i slutändan blir dyrt.
Men en och annan pinal hittade jag=P
Det går inte att undgå hur fruktansvärt trött man blir efter en dag på ikea. Resten av lördags kvällen låg jag faktiskt på ryggläge=P
Så ni killar som tror att gå på ikea i timtal är en dans på rosor,tror fel! Har man gått där i ett xantal timmar blir man helt utmattad. Att strosa runt där ger ju faktiskt fysisk träning oxå i och med att man går en del och bär tungt=P Det ni!

I söndags gick jag,R,M och T på bio och såg flickan som lekte med elden. Ruggigt bra film! Längtar till dess tredje filmen släpps.
Har inte läst böckerna ännu men har hört att dom ska vara grymt bra. Jag är ju ingen bokmal precis så det är nog inte så underligt att jag inte läst dom. Men nu ska jag allt ta mig i kragen och läsa böckerna=)

I måndags fyllde R 32 år. Hurra,Hurra,Hurra! Tänkas vad fort tiden går. Jag och R träffades när han var 24 och nu dryga 7 år esnare är han 32år.
Själv börjar man komma allt närmare 30 sträcket. Det smäller bara till så är man 30 bast.
Då står där med ångest och funderar på vad man har fått ut av livet.
Jag blir väl just en sån att allt ska vara gjort innan 30. Fast hur kul skulle det vara?! Vad har man då att se framemot resten av livet?! För man ska förhoppningsvis leva till man börjar skrynkla ihop om allt går som det ska=P

Idag har jag varit till Arnemark(Valpkurs) och spårat med Diesel. Han fick mycke beröm och var jätte duktig. Spåret gick han på direkt men efter halva sträckan började han vimsa lite men tog upp spåret kort därefter. Slutstationen var en skål med korv och det tackar man ju inte nej till=D

Ska lägga upp bilder från valpkurserna när jag har tid och ork=P


Mätt och belåten

Dagen idag började med att jag och Anna gick en sväng på stan och slösade lite pengar. Konstigt det där att det alltid går pengar när man går på stan...hm....undrar vad det kan bero på....

Blev att inta middagen ute på furuborg. Där det idag var grillbuffé på menyn. Gott som vanligt=)
Efter att vi ätit oss mer än mätta blev det lite häng oss Lena.
Det är sådana här fredagar man uppskattar. Att äta gott och chilla=P

Eftersom att jag,Therese och Anna ska iväg till Ikea tidigt i morgon bitti var jag tvungen att runda av hos Lena rätt tidigt.
Så nu väntar sängen på mig så jag orkar med den STORA shoppingdagen=)
Var ett bra tag sen sist jag var på Ikea och slösade slantar så det ska bli riktigt kul=)
Inte för att det nödvändigtvis är roligt att slösa pengar men desto roligare är det ju att bara få strosa runt på Ikea.
Blir nog att dra en bio i morgon kväll i mån av ork så ni som vill följa me får gärna göra det=) Blir att se flickan som lekte med elden. Har hört att den ska vara bra=P

Sweet dreams!

Slutfjantat!

Då har andra ungen från samma familj börjat härja här. Han är alltså 7 år och vet inte bättre än att gå och rota i våra skåp.
Jag öppnar dörren och där står grannpojken och två barn till. Varav de andra två barnen är hur lugna och söta som helst men grannpojken är vildare än vildast.
Jag hinner knapp öppna dörren så ställer han sig på barstolen och hoppar över kompostgallret in till v-rummet. Sedan kommer jag på honom att vara och fingra på tv-spelen och gräver i skåparna.
då fick Milla nog och sa till på skarpen!
Barne måste ju ha fått alldeles för lam uppfostran eftersom att båda barnen ur samma familj är riktigt pain in the ass!
Jag menar så j-la svårt är det väl inte att säga ifrån till sina egna ungar och bestämt visa att ett nej är ett NEJ!
Föräldrarna har bara sig själva att skylla. Bra uppfostran=Lättsamma barn.
Förstår verkligen att dom bara släpper ut dom vind för våg för att själva slippa ta hand om ungarna.
Så i morgon ska jag och R kila över och ta ett snack med föräldrarna. Lite vett och fason får det bli!
Jag menar jag känner då 3åriga ungar som är mer väluppfostrade än vad båda dessa barn är tillsammans.
Hoppas bara på att få ett slut på det här nu.
Det är alltid kul när barn kommer och hälsar på men när dessa två kommer vill jag bara att dom ska gå hem, tyvärr......

Hinner inte skriva nåt mer nu så det kommer ett till inlägg senare ikväll. Och det ska handla om nåt roligare=P


förkylning på G????

Har sovit i stort sett hela dagen idag. Känner mig så otroligt trött. Håller nog på att få en däng av förkylningen. Har ätit nå så fruktansvärt onyttigt sista tiden att jag tror att det kanske kan vara matrelaterat.....

Har varit på valpkurs idag,igen. Idag fick vi träna på inkallning vilket Diesel var jätte duktig på=) Längtar tokmycket till nästa valpkurs för då ska vi lära oss att spåra. Yeah=)
Eftersom att D har busat en hel del med sina syskon ikväll var han helt slut när vi kom hem. Lär ju sova gott i natt=P

Måste bara kommentera avsnittet av lyxfällan som visades ikväll. För er som sett kvällens program så vet ni vad det handlar om. Det enda jag kände var hur nonchalant kan man vara? Tjejen i förhållandet verkade totalt obrydd över situationen. Att ha skaffat lån över bra mycket mer än vad huset är värt,skaffa onödiga prylar när ungen knappt får mat,när man inte har råd till mat spenderar man ännu mer pengar. Detta är ett sjukt beteende! Ok att en del hamnar i sådana situationer men är man vuxen borde man väl förstå bättre. Men tragiskt nog finner väl en del detta som lugnande just för stunden.
Men att tjejen har mage till att säga:
-Äh,jag sover nog lika bra i natt som jag gjort alla andra nätter. Det här är inte så farligt!
Ingen ska inbilla mig Att om man har ett barn som man knappt har råd att ge föda till och dessutom har ett till barn på väg inte ger sömnlösa nätter. Jag skulle då vara oroad som bara den.
Att man kan vara så blind!
Det som upprörde mig mest över kvällens program var att familjen(särskilt tjejen) i fråga inte alls verkade tacksam(ma) över den hjälp de fick.

Man ska vara tacksam för den hjälp man får för det visar att människor bryr sig!

See ya!

Välkommen till världen Leah!

Igår kl:17.29 föddes Leah. Längd:45 cm. Vikt: 2820g. Stolta föräldrar är givetvis Pierre och Jenny=) Grattis!
Kul när det börjar födas tjejer till världen. Det är givetvis inget fel på pojkar men nu har i princip nästan alla som fått barn fött pojkar vilket innebär att man handlat en del killkläder. Så åter igen får man handla tjejkläder. Det är bara sååå kul. Man måste bara se till att hålla inne lite på slantarna...hehe

Ringde i morse till djurkliniken angående Smillas svans och då föreslog kvinnan som jag pratade med att göra en röntgen på svansen för att se om den var bruten.
Jag frågade lite förskiktigt vad man gör åt en svans som är bruten:
Kvinnan: Man amputerar svansen
Jag:AMPUTERAR?????!!!!!!
Kvinnan:Jag vill inte skrämma dig men det är vad man gör åt sådana skador. Enligt vad du berättat låter det med all sannorlikhet som att hon har brutit den. Har precis fått ett återbud så om du skyndar dig hit nu så kan vi röntga henne.

Eftersom att jag älskar mina djur så oerhört mycket brast jag naturligtvis ut i gråt. Grät så mkt att man nästan kunde tro att det var en avlivning det handlade om.
Väl på kliniken blev det bara en undersökning av svansen där veterinären tyckte att hon hade bra styrsel i svansen så att den verkade inte bruten.
Tack och lov!
Men skulle den inte gå tillbaka efter 2-3 dagar då skulle dom röntga den.
Håller tummarna för att svansen ska resa på sig så vi slipper amputera.

Sådana här gånger när jag blir så oerhört ledsen över vad man kan tycka är en struntsak kan jag inte undgå att fundera över hur ledsen jag skulle vara om jag var tvungen att avliva någon av mina käraste?!....

I kväll har jag bjudit min far,Thomas,Peter,A-B,Evelina och Jacob på surfisken och till efterrrätt blev det Polly tårta. Mums!
Kladdkakan är lite mastig men shit så god.
Här kommer receptet på den smarriga kakan:

Pollykaka

3ägg
2dl socker
200g mörk choklad
100g margarin
½dl mjöl
1 påse Polly

Vispa ägg och socker poröst.
Smält chokladen & margarinet tillsammans(vattenbad)
Blanda ihop alltsammans och tillsätt mjöl & polly.
Grädda i en bröad/smord form i 175 graderi 25-30 min  


Gaaaahhh!!!!!!!!!!!

Inte ett alltför roligt uppvaknande väcktes jag av kl 08 i morse. Vi har fått ett problem här på området! Granntjejen kommer kl 08 står och dumknackar på dörrarna(fastän ingen öppnar) i 22 min tid. Måste ju fatta att ingen är hemma då. Nä,då går hon till andra ytterdörren och knackar och så håller det alltså på hela dagarna. Dessutom står hon i minst 15 min och knackar varje gång innan hon slutligen går därifrån.
Inte nog om det! Sedan vi skaffade Diesel kommer hon varje dag(minst 2-6ggr/dag) och hälsar på. Spelar ingen roll om man så skickar hem henne och säger att man ska bort så är ungen där igen efter 40min. Stör mig så förbannat på föräldrar som för sin egen lättnad bara skickar ut ungarna så de får roa sig själva.
Så helt plötsligt utan att man märkt nåt kan hon vara i v-rummet,ta ut katterna och Diesel. Sedan har jag sagt åt henne att ska hon klappa Diesel så får hon göra det på gården och inte dra me han ut på vägen. Han håller sig på gården så länge hon inte drar med honom. Så är han ensam ute på gården ska hon inte komma dit! Utan hon får komma fram till honom när tillåtelse ges!
Ni ska bara veta hur störande och humörskrävande detta är.
Verkar iaf inte hjälpa att säga ifrån vänligt men bestämt. Så idag tog jag i:
Öppnar ytterdörren och som vanligt är hennes fråga: "får jag klappa Diesel",vilket egentligen betyder får jag komma in?
Ungen: Får jag klappa Diesel?
Jag:Nej det får du inte! Vi ligger och sover nu så nu får du gå hem!
Ungen: Men jag kan komma senare?!
Jag: Det passar inte så bra. Jag vill vara själv idag. Du får komma en annan dag i stället.
Sedan stänger jag igen dörren.  framför henne.

Verkar som att det inte går att dalta med sådana här ungar. Nu är det slut på det här! Så här ska minsann pratas med föräldrarna!

På återssende!

Ajajajaj

Den här förbenade video konferensen på skolan verkar vara hur kass som helst. Ena stunden kan man se när läraren undervisar ,nästa ser man ingenting,bilden låser sig,ljudet försvinner och mitt i alltihop går det ett brandlarm...haha Skrattar åt det såhär i efterhand. Har strulat så oootroligt mkt med denna teknik att jag håller på att bli gaaaalen. Vi kunde hur som helst hålla en någotsånär bra ma lektion idag. Vilket är ett plus iofs=)

Roger råkade idag klämma min lilla stackars katts svans i bildörren.
Kan säga att det var någon som skrek väldigt högt. Enligt R slämde han igen dörren helt och däremellan hamnade smillas  svans. Huvva.
Så nu går jag och oroar mig över att den är bruten eller att något allvarligt hänt med den eftersom att en del av den bara "hänger". När hon vanligtvis har den rak är den i detta tillstånd "slak". Lite svårt att tyda om hon har ont. Verkar inte så just nu iaf. Har känt på den och känner en liten knöl. Tänkt om det är nåt allvarligt och så har jag inte ringt jour vet.
Känner mig så dum nu! Hoppas att hon inte har ont. Hon sover mest så det är lite svårt att bedömma.

Har varit och skjutsat Rogge till flygplatsen så nu ska han flyga bort till Sthlm för att hämta hem en bil i Vännersborg.
Vilket inte är någon bra idé med tanke på hans onda rygg. Var till läkaren igår och han förmodade att det blivit en blödning i ryggen,svullnade muskler som sedan trycker på nerverna. Därav smärtan och att ha knappt kan gå,sitta och ligga. Så han fick med sig lite stadigare preparat att stoppa i sig så inatt har han kunnat sova rätt ok. Stackarn! Mobbad blir han hemma oxå. Kan inte låta bli! Han ser ut som en 90 årig tant när han går=D
Nåja,skämt o sido. Hoppas att han klarar av att köra hem bilen fr Sthlm utan några större problem.

Adios!

Mening med allt?!

Ställer mig den frågan just nu. Är det så att allt i livet har sin mening. Är det en mening med allt?! Kanske är det ödet,vad vet jag?! Allt som vi tar oss för och beslutar oss för kan ju inte bara vara intution. Det sägs att allt dåligt för något gott med sig. Vad mig erfar stämmer detta in korrekt.
Jag är en sån som tror att ödet spelar stor roll i våra beslut.

I dag höll jag på att köra på en rottweiler som sprang okopplad ut framför bilen. Som tur är hann jag i sista sekund bromsa in. Detta tror jag var ödet. Han skulle leva! Det var nog meningen.
Men ack så rädd jag blev.
Undrar hur tusan man kan ha en hund lös om man vet att denne kan springa ut på vägen?! Nä,sådana hundar ska vara kopplade. Särskilt om man befinner sig i närheten av en hårt trafikerad väg!

Dagen idag har bedrivits med besök hos Malin och Liam. Har som vanligt ängnats en del tid åt Diesel med. Men detta hör ju nu för tiden vardagsrutinerna till=D

Kan inte sluta förundras över hur underbar och smart min lilla hund är. Han förgyller verkligen mitt liv,min vardag.

See ya!

Då var helgen här...igen

För att snabbt sumera veckan har den bestått av:

I måndags hade jag valpkurs hos min uppfödare i Böle. Den andra valpkursen då vi skulle lära dem att stanna och invänta inkallning/varsågod. Lätt som en plätt! Det här var ju nåt som Diesel redan kunde=P
Var med Ida en sista gång innan hon skulle till Belgien. Hon blir borta i två veckor så detta innebär att jag kommer att sakna henne en hel del=( Som tur är går väl veckorna snabbt=)
Jag och R skulle egentligen fara till stugan i Vittangi och hänga med på älgjakt men eftersom att Rogers rygg inte pallade detta blir resan uppskjuten.

I måndags gick en av de största filmstjärnorna ur tiden, Patrick Swayze. Född 18/8-52 Död 14/9-09. När man tänker på honom tänker man bara på Dirty Dancing och Ghost. Han var i alla fall en bra skådis tycker jag. Och het som bara den i Dirty dancing=P 
Nyss Mickel Jackson och nu Patrick. Vem blir härnäst?.... 

I tisdags hade jag,Emma,Elin N och sandra B tjejkväll hos mig. Givetvis blev det att se Idol. Att se hur en del gör bort sig är bara såååå pinsamt. Att en del bara vågar. Måste ju vara helt tondöva=P
Har redan sett ut mina Idol favvisar=) Bara hoppas att det går bra för dem på slutauditionen nu....

I onsdags hängde jag med R på vårdcentralen och sjukan p ga att han hade så ont. Stackarn!
Sedan var det skola. Måste säga att det här med videokonferans sucks! Sändningarna fungerar ännu inte som de ska. För att vi ska få bra undervisning är det ju ett plus om detta fungerar. Så nu har jag åter igen ångest över att jag behöver göra om Ma provet och så att jag har ogjort rapporten. Usch! När jag fick hem ma provet som jag skrivit blir jag så arg på mig själv. Som jag har krånglat till det. Det är de allra simplaste talen som jag kuggat på och det gör mig så förbannad.
Som tur var kom Leniz förbi mig så jag fick nåt annat att tänka på. räddaren i nöden=D

I torsdags var jag och Lena och hälsade på Gabbi som är hemma från S-vall.

I går på dagen hade jag och Anna stämt träff. Var på reprisen för första gången. Måste erkänna att det inte riktigt är min grej. Senare på dagen var thomas,Ulrica,Jonathan och Jacob här på middag. Det bjöds på tacopaj till varmrätt och blåbärspaj till efterrätt. Bjöd på ett jätte gott rött vin. Tror att det hette Gato negro eller nåt liknande. Hur som helst:Mycket gott=)

Idag har jag rantat runt lite så nu ska jag snart ranta vidare till Sandra där det ska grillas=) Är bara så trevligt att hitta på nåt utomhus. Hellre ute i det fria än inne framför tv:n=P

Det var lite kort om vad som hänt den gångna veckan....

På återssende!


bakis,akuten & mer bakis

Igår var det fest hos Anders och Sofia och som vanligt var det en trevlig fest men det blev tyvärr lite väl mkt alkohol för min del=P Redan vid 1 tiden så ringde jag till R och ville hem eftersom att jag inte mådde alltför bra=P Att dricka sprit är farliga grejer. Tror att jag ska hålla mig till öl och cider.

Diesel har i natt sovit hos bror så när jag skulle hämta honom var han inte lika glad att se mig som jag hoppats på. Så han har nog haft det kanoners där. Eftersom att han älskar barn så var han nog i paradiset. Tur att barnen har tröttat ut honom=P Han har sovit i några tim nu. Skönt=)
Så ni som har barn får gärna låna ut dem till mig=D

Roger for idag iväg för att spela innebandy och då tänkte jag i mitt stilla sinne: Han kommer säkert att hamna på sjukan eftersom att han drack igår.
Så får jag ett samtal från Roger som säger att han är på akuten. Blir mörkrädd för nu funderar jag på allvar om jag är synsk=P  Har haft många flasch backs på sistone..hm...
Han hade hur som helst olidligt ont i ryggen efter att ha spelat innebandy och krockat ihop med en annan spelare. Så nu har han fått en massa smärtstillande,tabletter och stesolid. Dom trodde att det kunde vara allvarligare än vad de först trott så nu ska han snart iväg på röntgen. Hellre att dom kollar en gång för mycket än en gång för lite. Så nu är han sjuksriven så då ska jag göra mitt bästa och pyssla om honom;-)
















skolrelaterad ångest

Fick veta igår att jag var 3 poäng från att klara matte provet så då blir det omtenta v41. Skit! Sedan har jag ju den här rapporten i projektmetodik hängande över mig. Som tur är hade svärmor en bra mall att gå efter. Hon har ju trots allt varit lärare så det känns betryggande. Att få hjälp är aldrig helt fel.
Är väl som med allt annat att innan man väl satt igång med arbetet är det nervöst men när man väl börjar infinner sig lugnet.
Det positiva är att jag fick VG på min inlämning i gruppsamverkan. Så jag får glädjas av det och ta dra nytta av det till provet. Får se det som en liten sporre=P
Men det är väl såhär att gå i skola. Är inte mer än mänskligt att känna sig osäker och stressad.

Idag har jag varit på Strömlida med lufsen. Hade glömt bort hur fint och trevligt det är där=D

Är nyss hemkommen från Anders och sofia. Har spelat kort och turen var inte på min sida idag heller.....
Vilket iof inte hör till ovanligheten.

I morgon så blir det att festa hos Anders och Sofia. Känner magin över kvällen redan nu. Det liksom hänger i luften. Så det kan inte bli annat än roligt=)
Var ett tag sen man var ut nu. Har ju vart hemma med hunden så nu tycker jag att jag är värd att gå på fest=)

See ya!

valpkurs

Har idag varit på valpkurs hos min uppfödare. Vi har idag fått träna lite lydnad och förstå innebörden av namn,bra och nej. Vilket man iof redan visste. Men vi hade ett par övningar för att se hur mycket hundarna lyssnade på oss. Mycket givande. Eftersom att jag hatar när folk tittar på en och man själv står i "centrum" tyckte jag att det var jobbigt vissa stunder med tanke på att instruktören bedömde oss. Är ju bra att få feedback men helst vill jag då inte att andra ska se på. Vi ska träffas 4 eller 5 gånger till och då ska vi b la få lära oss att spåra. Det kommer nog att vara det roligaste=)
Hann lova några stycken att lägga upp bilder från kursen här på bloggen men tyvärr glömde jag kameran hemma. Men på nästa valpkurs ska jag hinna knäppa ett par bilder.
Nu när jag träffat tre av de andra valparna från samma kull som Diesel kommer ifrån så är min lilla lufs den minsta av valpskaran=( Kanske det är både positivt och negativt. Min uppfödare tyckte att jag kunde öka torrfodret till 8dl/dag. Jag har gett honom 7dl/dag i en veckas tid nu så jag känner att jag helst inte vill öka maten mer just nu. Han är trots sin lilla kropp ett matvrak som bara älskar mat. Han fick korv för första gången idag och det var minsann en höjdare=P
Han ligger just nu under skrivbordet och gör sig av med en massa inte alltför godluktande vidörer=P
Är väl den goda korven som ställer till det,antar jag=)

Auf wiedersehn!

så ja!

Då har man varit på gymmet för första gången på över 2mån. Sweet=)

Har idag varit och hälsat på Jenny i deras ny köpta hus i Lillpite. När jag körde genom Lillpite blev jag väldigt sugen på att flytta dit=D Om det inte vore för att det är så långt in till stan skulle jag nog redan ha bosatt mig där. När vi tittade på hus så avrådde alla vi kände att inte flytta dit pga avståndet så då blev det Kullen istället. Men ack så fint det är i Lillpite. Eftersom att min mamma är uppvuxen där känns det som att komma hem när man kommer ut i buschen=P

Har haft rensning av badrumsskåpen och städat lite grann. Kastade säkert bort mer än hälften av vad som var i skåpen. Det är beviset på hur mycket skräp man samlar på sig. Eller så kan det kanske bero på att man är dålig på att rensa....

Är nyss hemkommen från Ida. Jag,Sandra & Ida har sett Twilight. Är andra gången jag ser den. Skulle kunna se den hundra gånger till för den är sååå bra=) Och huvudrollsinnehavaren är bara så söt;-)

Såg igår en skräckis: The haunting. Den var jätte bra men stundvis ganske scary. Att den dessutom var baserad på en verklig händelse gjorde inte saken bättre=P

Ska gå och borsta tänderna på lufsen och sen krypa ner i sängen och invänta morgondagen då det vankas valpkurs. Spännande,spännande=)


Äntligen september

Såg att det blivit nå vajs med mitt förra inlägg. Orkar inte uppdatera det så det får vara som det är=P
Hur som helst har det varit en händelserik vecka med mycket galet roliga grejer=)
Har dåligt minne så jag kommer inte ihåg allt som har hänt,tyvärr.
Men jag kan åtminstone uppdatera lite från helgen. Den var inte så märkvärdig men trevlig. I fredags var jag,Therese & Josse och gjorde stan osäker. Fick ta Rogers kort och handla en massa kläder. Inte dumt! Blev att handla för någon tusenlapp. Har aldrig hänt förr men verkligt generöst var det av han. Jag har det allt bra jag;-)
På kvällssidan såg jag Me and Marley. Den var bra men som jag grät. Filmen handlade om en labrador som det hände något sorgligt med. Mer kan jag inte berätta. Ni får se den själva=P
Hur som helst har jag aldrig gråtit så mycket över en film. Satt hos en förtvivlad Diesel och grät. Han trodde nog inte att jag var riktigt klok!
I lördags hade vi kräftskiva hos oss med några underbara vänner och sedan återigen en film på det och därefter drog vi ut på en "natt-roadtripp".

Idag har jag varit och sprungit på grisan(länge sen sist), pratat me långväga kompisar(som jag dessutom saknar oooootroligt mycket=(
Vart till veterinären och vaccinerat djuret mitt.
Och så blev jag och familjen bjuden till min faster på palt.

Måste för övrigt berömma min hund som är så snäll.
Jag får ständigt höra att det är sällan man träffar en sån lugn hund som tror sig så bra när man är och hälsar på någon. Jätte kul att höra=)
Sedan har jag märkt hur mycket han tycker om barn. Han fullkomligt älskar barn. Tycker nog mer om dom än vad man själv gör,om jag själv får säga det=P
Han blir så glad över att träffa barn. Är så roligt att se=)
Så nu kommer det fram ungar som ropar:Hej Diesel utan att jag själv träffat barnen. Konstigt!
Så han har gått och blivit "kändis" här på kvarterert=P
Sedan vi skaffade honom har grannar som man aldrig ens pratat med kommit fram till oss och börjat surra.
Det är ju roligt=)

Min kära lilla katt(Daphne) har förövrigt varit i löpen i 3 dagar. Hon har fått P-piller så nu är det äntligen över tack och lov.
Hon är den som håller sig undan Diesel men när hon var i löpen då var hon helt besatt av honom. Stackarn fick inte vara ifred!

Efter kvällen som varit kan jag inte annat göra än att njuta av denna underbara septembermånad som snart övergår till vinter.
Hösten är bara för underbar!


Kommer lite pictuers från kvällen:


Diesel & Daffy




Me & Dieselboy

Det här välkomnandet kan man mötas av hemma hos oss.(Han ligger mot ytterdörren)


Ute på bryggan





blåbärsplock & pinsamheter

I måndags bar det av ut i blåbärsskogen för att plocka bär. Inte så roligt men gott är det ju. Har upptäckt att Diesel är alldeles tokig i blåbär=) Han var lite risig i kistan denna dag. Hade skitit inne 3 ggr på natten varav att jag varit ut med honom 5ggr. Efter att han ätit blåbär blev han konstigt nog bra i magen=P Trodde inte att detta skulle gälla även hundar.

Så i måndags kväll ringde söt Ida och berättade att hon hittat en igelkott som var skadad så jag for fort dit med en kartong så att kotten skulle få ligga i den. När hon väl tagit in kotten i sin lgh var det dags för att rengöra såret på den. Så säger Ida att hon tycks se en massa djur i kottens päls som liknar loppor. När hon ringer till jourvet säger han bara att dessa djur bär på en massa parasiter och loppor. Sedan när Ida säger att hon har den i lgh säger han: Oh,no! Not inside. Take it outside! CLEAN,CLEAN! Så sagt och gjort blev det städning av lyan och Ida hoppade in i duschen. Ett telefonsamtal senare till jourläkaren säger han att de oftast bara brukar ha loppor och fästingar. Så det var ju en tröst i bedrövelsen. Tur att det inte var parasiter iaf=P Slutet gott allting gott=)
Men efter denna isident har jag bestämt mig för att inte mata dessa söta små djur mer.
Dessutom körde jag olyckligtvis på en igelkott med bilen igår=(

Igår blev vi tjejer bjudna på lunch hos Lena där det bjöds på surströmming och kladdkaka till efterrätt. Satt inte helt fel i magen=)

Alla kilon som jag gått ner har jag gått upp igen=( Får faktiskt skylla mig själv eftersom att jag gottar imig godsaker dagarna i ända.

Så blev det att bege sig ut på grisan för att plocka mer blåbär och sedan var jag hos Ida och slappade och åt världens godaste scones med fetaost,honung toppat med smör och sirap. Så nu har jag fått dille på det.

Lämnade ju in en inlämnuppg till skolan via våran webb:class fronter och så ringde en klasskompis till mig och berättade att jag lagt upp min inlämn så att alla kunde se den. Fy, så pinsamt det var! Men som tur var kunde administratören plocka bort detta. Kan bli såhär när man inte är så haj på datorer=)

Har precis bakat en vetedeg som det ska bli blåbärspaj av så just nu sitter jag bara och väntar på att den ska jäsa färdigt=P







RSS 2.0