Den stora loppis dagen

Igår var det ju tänkt att jag skulle tillbringa lite tid för mig själv men som vanligt blev det inte så. Vid 21.30 tiden då jag precis tagit på mig pyjamasen och tänker: Jag kan nog ta på mig den för det kommer säkert inte förbi ngn nu. Just i samma stund som jag gjort detta kom mina bröder(Thomas & Peter) förbi med Ulrica(Thomas tjej) och så Ann-Britt(Peters nya tjej) som jag aldrig träffat tidigare. Så går fick jag träffa henne. En riktigt trevlig tjej=) Så vi satt och surrade på över en öl=) Kvällen blev hur som helst väldigt trevlig=)

Ja,som ni säkert redan vet är jag ingen loppis människa men jag har gett det en chans. Så idag var jag och Lena på loppis på Nolia. Mycket folk och bra väder! Kan det bli bättre?! Inser nu att jag gått miste om ngt gemytligt och väldigt trevligt. Så nu kan ni kanske skymta mig på loppis här framöver=) Fanns jätte mkt fina grejer. Jag och Lena köpte ett memory och en leksaksfyrhjuling till Martin eftersom att det är idag som Martin fyller 3år=) Köpte även lite rökt sik till ikväll. Är ju hur gott som helst så jag vill helst äta middag NU=p Köpte även ett jätte fint halsband och ett armand till svärmor i morsdagspresent som Susanne har gjort. Jätte fint! =) Så jag tror att hon kommer att bli riktigt nöjd.=)
Är mkt roligare att ge bort något fint som någon egenhändigt har gjort.
Känns däremot helt meningslöst(kan jag tycka) att köpa detta till henne eftersom att jag inte kommer att kunna få vara med och ge smyckerna till henne.
Det är ju inte längre någon hemlighet att jag och Rogers äldre syster inte kommer överens. Kommer jag dit hon är så kommer ju inte hon o tvärt om. Men jag kan ändå tycka att man kan hålla god min fastän man inte tycker om varann. Man behöver ju inte umgås på fritiden precis. Att avvara en middag under ett par timmar kan jag gott tänka mig att göra. Och detta just för Rogers mammas skull. Men icke! Det är nåt som Rogers syrra inte går med på. Konstigt nog har vi kommit överens förut men nu har det riktigt skurit sig mellan oss två. Vilket jag i och för sig tycker är tråkigt. Och särskilt med tanke på att det är de övriga familjemedlemmarna som blir drabbade. Fast man kan inte tycka om alla så är det bara men man kan ju ändå bete sig som vuxna människor!
Ibland kommer sådana dagar då man känner vad i allsin dar gör jag här? Man känner sig liksom utstängd från familjen.
Gemenskap genom ens egen familj och sin sambos familj som man lever ihop med är viktig tycker jag så därför känns det väl extra trist.
-Nä,just nu känner jag bara: Varför engagera sig när jag inte har nåt med saken att göra?!
Men jag gillar att ge presenter till folk och visa att de är betydelsefulla.
Så nu är det gjort och det går inte göra nåt åt det....
Har ju ingen mamma vid liv själv så då är det ju nästan självklart att man uppvaktar sin svärmor istället.
- Nåja,jag får helt enkelt finna mig i detta. Jag kan inget annat göra! men tråkigt är det ju....
-Här får ni sitta och höra på mina problem. Men ibland måste man bara få ur sig sånt här. Kände att jag kunde skriva detta med tanke på att alla ändå i nuläget vet hur det ligger till....

Nog om det! Nu ska jag fortsätta att sola ute i det härliga vädret och sedan blir det att fara till Norrfis och umgås med söta Ida=)

Kom ihåg att:"Behandla andra som du själv vill bli behandlad"
Tycker att detta motto är värt att leva upp till=)

Trevlig helg mina vänner!


.

Sommar värme påväg

Ja, då var det nästan sommar då. Just nu i skrivande stund visar tempen på +15 grader ute. För i morgon väntas det ju bli +27 ute. Great! Ska på loppis en sväng men sen blir det att ligga ute i solen och pressa=) Måste ju jobba lite till på brännan=p Har bara kunnat sola framsidan så tittar man på baksidan av kroppen törs jag ju lova att man näst intill blir bländad.
När sommaren är nära känner man känslor sprudla och man har en hel del energi att göra sig av med. Orken och krafterna gör att man orkar betydligt mer. För det är ju nu som den varma sköna sommaren år påväg. Det är ju även då som man vill "fräscha" upp sig lite inför sommaren. Och det är precis vad jag har gjort idag. Var och gjorde en förlängning av naglarna. Fin,fint=)
Har äntligen fått mina efterlängtade skor som jag beställt från Din sko


Jag bara älskar dom=)

Skall passa på att tacka er som kom på mitt Alpnaering party igår!
Sedan vill jag även säga förlåt till er vänner som jag sviker ikväll=(.....Kom hem rätt sent efter nagelförlängningen och så har det ju varit fullt upp hela veckan så ikväll känner jag att jag behöver lite egentid. För den tiden kan ibland vara väldigt värdefull=)
Ska krypa upp i soffan med en varm kopp te och bara njuta av min stund alldeles för mig själv=)





Turkey here we come....

Nu har vi äntligen bokat utlandsresan!
-Yippie!=)
Min älskling ville bjuda mig på resan så det tackar man ju inte nej till=p
-Tack så mycket,älskling!
Vi anländer till Turkland (Alanya) den 12/6 och kommer hem 19/6. Så vi kommer hem till Sverige lagomt till midsommar så då antar jag att det blir partaj någonstans?!=P.....

Adios!

Värk,värk,värk

Vissa dagar har man mer värk än andra och just idag och de senaste två v har jag haft dagar med mycket värk. Det är även såna dagar som jag förstår varför jag går hemma om dagarna. Har så otroligt ont i nacke och huvud. Jag håller på att bli TOKIG! Blir inte särskilt många timmars nattsömn.....
En dag som denna sviker humöret mig och jag känner mig totalt slutkörd. Har varit så mycket de sista dagarna. Behöver inte till så mycket för att värken ska triggas igång. Sedan är jag ju en sån person som inte kan sitta still även om jag kanske skulle behöva det. Man har ju bara en kropp så varför inte ta hand om den då?!.....
- Får hoppas att det blir en bättre dag imorgon iaf=)
Hur som helst även om värken har varit ihärdig idag så har jag varit på gymmet och kört lite styrke. Var ett antal veckor sedan man gymmande nu. Har mest blivit att gå promenader,springa på grisan och åka inlines.
Men välbehövligt och skönt var det med lite träning=)

Var förbi Elena och världens sötaste Vilma idag. Hon växer för fullt=) Mycket har hunnit hända bara på en v. Dom växer ju så snabbt de små liven=)

Kanske inte berättade det men jag ska på intervju imorgon på musikhögskolan angående utbildningen inom processteknik.....Spännande=)
Håll tummarna för mig nu att jag kommer in på utbildningen=p Hoppas jag får veta rätt snart om jag tar mig in eller inte.

Har nu bestämt mig för att det blir en stilla hemmakväll. Kan ju faktiskt vara skönt att vara själv en stund och bara slappa framför TV:n.
Kommer inte ihåg när jag såg på TV sist. Med andra ord: Det var ett tag sen=P


 


Kanske kryssning?!...

En dag tillsammans med bästaste Carro,Lena & Anna Ö. Blev att luncha hos mig. Bifteki,klyftpot,tzatsiki o greksallad var det som stod på menyn. Väldigt lättlagat och gott=) Det måste ni prova!
Spånade i lite planer om att åka på kryssning till Åland med Cinderella=) Måste bara checka av datum och ledighet innan det blir att boka. Som det ser ut nu bär det av i slutet av Juli. Shit, vad kul vi ska brudar! Ser framemot en hel helg tillsammans med er=)
"Nö bli hä å tåga cökeln å åk del stögon" 
-Äh, vad f*n ni vet vad jag menar ;)
Är desto lättare att prata på pitemålet än att skriva...hehe


 

Trädgårdsmästare

Idag har man agerat och knepat på i trädgården. Inte för att blommor och plantering är min starka sida. Men på nåt sätt så vill man ändå att det ska vara fint och blomma i trädgården. Har även varit och planterat lite blomster på mammas och mormors grav. När de var i livet hade dom inte samma åsikt om mig vad gäller blommor. Nä, minasann dom älskade blommor och hade gröna fingrar. Så jag tänkte att det var på tiden att det nu skulle göras fint på gravarna. Att det inte planterats blommor på graven hade inte varit acceptabelt=p
Jag tycker att blommor är jätte roligt att ha omkring sig men det är bara det här med skötseln som inte är allt för rolig......

Har idag har mina tankar kretsat kringmina husdjur. Inte bra tankar utan sådana här orostankar. Rädslan om att de en dag ska försvinna ur mitt liv....
Anledningen till detta är nog att Malins katt Kingston gick bort idag. Är så oerhört tråkigt när sånt händer. Har själv varit med om att mista djur så jag vet vad man går igenom.
En tröst i bedrövelsen är att han nu har det bra och slipper lida mer. Bäst av allt är att han stilla fick somna in i mattes famn.
Troligen hade han drabbats av urinsten eller liknande och skulle till att opereras om hans

Vinkväll

Igår var jag på vinkväll med tjejerna hos Lena. Det var väldigt kul. Har inte skrattat så mycket på väldigt länge som jag gjorde igår. Ni som var där vet varför...hihi
När jag vaknade i morse hade jag en träningsvärk i magen som heter duga. Kändes ungefär som att man gjort 400 situps. Så ni förstår nog att jag skrattade en del igår=)
Man brukar ju säga att "ett skratt förlänger livet". Det hoppas jag verkligen att det gör. För med tanke på hur mycket jag skrattade igår så lär jag väl leva ett bra tag till=) 

Förutom att dricka vin och äta ost och kex blev det att surra en del och att lira kubb.
Vid ett tiden så skjutsade Sanna in mig och Lena till kalles. Hann inte vara där så länge. Vi var nöjda efter en halvtimme så då bar det av hem. Var inte så mycket folk man kände ute så då var det ju förstås inte lika kul. Men vi hann ju dansa lite så det var ju trevligt=)
Bra initiativ av dig Lena att ordna vinkväll. Det har vi inte gjort för sista gången=)
Tack mina vänner för en lyckad kväll!


Lena & Susanne



Agnetha,Sandra,Milou & Sofia


Susanne,Lena,Sandra,Elin & Agnetha



Susanne,Lena,Jenny,Sofia,Elin & Milou


Jonna,Elin,Sandra & Agnetha


Då var lördagen här

Nyss uppstigen och jag klarade av att sova själv i stugan inatt=p Yihoo! Gick hur bra som helst! Fattar inte att jag har oroat mig så mycket för att sova själv. Som tur är hade jag ju små monstrerna i sängen hela natten så det gjorde ju att jag kände mig mer trygg med tillvaron=)
Går inte direkt att missa om någon skulle komma hit heller eftersom att Smilla jamar så fort det kommer någon. Min lilla vakthund!=)
Så i morse när Roger kom hem från jobbet så väckte hon mig och satte igång att "prata".

Vi fiskade ju i går och det gick inte så bra......
Till att börja med så tjorvade mitt nyinköpta(skitspö för 200kr) en hel del. Så det blir att köpa ett nytt spö eller köpa en bättre lina. Är inte alltid bäst det som är billigast. Men vem skulle vilja lägga ner flera tusen på ett fiskespö när det finns annat roligt att lägga pengarna på?!
Ingen direkt fiskelycka hade vi med oss direkt.
Det enda napp vi fick var sjögräs och en socka som ida fiskade upp=p
Men bättre tur nästa gång.......

Ikväll blir det att fara till lena och äta ost och kex och dricka vin tillsammans med tjejerna. Ser framemot det. Var ett tag sen drack vin nu=)

Ska ta och börja traska hem från stugan nu!
Trevlig  helg på er!



Daphne


Daphne när hon var 7v


Smilla

Shopping dag

For in till stan idag med Lena och det var tänkt att vi bara skulle gå en "snabbis" på stan. Men den shoppingturen blev rätt långvarig=p Skulle egentligen inte titta så mkt på kläder. Slutade med att jag hittade hur mkt kläder som helst. Köpte en tunika och en bikini. Hittade dessutom ett par väldigt fina sandaler på Euro sko som jag har lagt av. Men dom kostade 499 kr så det var lite dyrt,men, men. Har ju letat sandaler ett tag nu så jag kanske köper dom iaf. Dom hade fått in en massa fina kläder på stan så det fanns ju en del som man ville ha. Då får man liksom hejda sig lite=P
Är väl så att när man inte tänkt hitta kläder så hittar man alltid nåt fint men inte när man verkligen vill ha kläder då hittar man ingenting.
Jag och Lena som i stort sett bara skulle gå på systemet och handla lite vin..... Så det kan bli. Efter en stunds shoppande följde vi med Anders och Sofia och åt lunch buffé på furuborg. laxfilén som dom har är inte att leka med! Riktigt grym var den=)

Sitter nu och tittar ut över vattnet här på stugan och drömmer mig bort..........
Ser Smilla och Daphne som är ute och leker för fullt. Daphne försöker sig på att jaga fåglar men det visar sig att hon inte är någon bra jägare=)
Det här är livet för mina små älsklingar. Här kan dom vara ute och springa fritt hur mycket dom vill. Skönt att slippa vara rädd för att dom ska bli påkörda när dom är ute.
Dom verkar trivas här minst lika bra som jag. Inatt har dom minsann fått sova med husse och matte i sängen(vilket dom inte får hemma) och båda har dom sovit på min sänghalva hela natten så jag har knappt fått plats=)
Måste medge att det bara är för mysigt att ha dom i sängen=p
Väntar på att Ida och Dennis ska dyka upp snart så ska vi strax fara till svensbyn och fiska.
Hoppas på fiskelycka!
Har inte särskilt mkt tålamod vad gäller att fiska. Får jag ingen fisk så tröttnar jag väldigt fort men får jag fisk kan jag fiska hur länge som helst=)
Kanske skriver lite till ikväll om det inte blir alldeles för sent.

Chiao




Underbara stuga

Måste säga att jag har gått och förälskat mig i stugan=p Hit kommer jag att dra mig när jag vill få lugn och ro och få lite andrum. Ju mer jag är här så tycker jag bara om den mer och mer och vill vara här hela tiden. Det trodde jag inte skulle hända. Sedan har jag ju mest sett stugan när det  har varit vinter och då har det ju inte varit allt för mysigt. Men nu när man ser vattnet ser man den från en helt anna vy=) Får väl lägga ut lite bilder på den när vi fått i ordning=) Blir 3:e natten vi sover här nu och det känns helt underbart! Och fler nätter ska det bli=P
Har nyss kommit hem från Anders och Sofia där vi har spelat kort med bla micke och två till som jag inte minns namnet på......
- Ja, jag är SÄMST på att komma ihåg namn=P
Fick ett katträd av Anders och Sofia som vi ska ha på stugan. Tusen tack, sötisar=) Det var mkt uppskattat!


Då var det torsdag,igen.....

Snacka om att veckorna går fort! Är nästan helg jämt. Fast det kan man ju nästan säga att jag har jämt. Försöker att ställa klockan på morgonen och försöka att få in lite vardagsrutiner så att jag oxå kan känna att det är helg när det verklgen är det=) Längtar till dess man kan börja om att jobba igen. Då ser nog helgerna lite annorlunda ut. Om än man går hemma i princip hela dagarna så har man ändå fullt upp med ingentling. Nu tänker man: Hur fasen ska jag hinna med allt detta den dagen man börjar om att jobba?! Och hur tusan hann man med allt när man jobbade?!...
När jag jobbade så tyckte jag på något konstigt vis att jag hann uträtta/göra mer saker då man hade jobbat än då man var ledig. Det är lustigt....hmm...
Får be om ursäkt alla mina vänner för att jag har varit dålig på att höra av mig på sistone=( Men jag tycker om er ändå=)
Jag ska bättra mig! Jag LOVAR!=)

Hade ju tänkt att cykla infjärden runt idag men det blev inte. Glömde tot bort det. Får bli att cykla sträckan en annan gång istället.=)
Däremot hann jag med en promenix i dag och en löparrunda på grisan. Sprang 5 km(nicklasslingan) och hör och häpna: Jag stannade inte eller behövde gå en enda gång! Kanske man börjar få upp flåset igen. Det är ju när man stannar som man känner hur jobbigt det verkligen är. Så när jag kom till bilen höll hjärtat tametusan på att hoppa ut=p Hade nog en hyffs hög puls. Kände att det inte var allt för bra för nacken att springa. Kände det under löparrundan oxå men jag vägrade ge upp. Är bara att ge gärnet! Och sen kan man ju kanske få ångra det ikväll för då har man väl en massa värk och ont i skallebanken. Men det kan jag tycka att det är värt. Skulle man hela tiden känna efter skulle man ju inte kunna göra någonting. Jag menar man kan ju inte sluta leva för det=)
Ska ta och fara till stugan nu. Ska slagga där inatt. Och kanske jag sover där själv på fre...om jag vågar. Vi får väl se=p

Trevlig kristihimmelfärdsdag på er!

Surströmmingskalas

Nu är mina "ankkskor" ett minne blott.... Köpte ett par joggingskor via kommunjoggen förra året och dessa skor har knarrat nå så jä---skt. Så när jag haft dessa skor på mig har det ungefär låtit som en anka som kommer gående så därav namnet ankskorna =) Var in idag på intersport och fick byta till ett par andra skor som var riktigt sköna. Behövde endast lägga till mellanskillnaden. Fick dessutom 690 kr för mina gamla pjuckor som var indränkta i  gammal fotsvett och lite halvslitna=p Inte tusan skulle då jag vilja byta in dem! Tur att dom är bra att ha att göra med på intersport. Är aldrig något problem om man vill reklamera en vara=)
Anna har varit förbi idag och då åt vi lunch som bestod av  varmamackor med svampstuvning och greksallad. Mkt gott=) Sedan har vi haft en pysseldag då vi hållit på med scrapbooking och decoupage. Gjorde ett kort till min pappa som fyller 63 år idag. Grattis pappsen!=) Och så har jag gjort en tavla av servetter med hjälp av decoupage.
Det var ju sagt idag att det skulle bli riktigt dåligt väder så därför har man hållit sig inomhus. men som många gånger förr har metrologerna haft fel ang vädret. Regnade en liten skvätt idag men det var ju ingenting. Har ju varit en riktigt bra dag tycker jag=)
Blev bjudna på surströmming till papi idag. Det var såååå efterlängtat! När man äter det så har i stort sett sommaren börjat=) Så då blev det ett surströmmingskalas kan man säga med god strömming och lite andra onyttigheter=) Men jag åt bara från tårtan=p Tycker att jag kan få unna mig det åtminstone.
Så idag har det varit en dag med fart och fläkt. Det är trevligt! För oftast blir jag väldigt rastlös så här på våren/sommaren. Då vill jag att det ska hända saker hela tiden. Blir inte över särskilt mkt tid för Tv:n vilket jag kan tycka bara är bra eftersom att jag sitter bänkad framför "burken" under vinterhalvåret=)
Nu ska jag iväg till Sandra och vi hade väl tänkt fara ut och åka lite inlines eller ta en prommis. Man kan ju inte sitta inne i sånt här fint väder heller=)

Auf wiedersehen!

Detox

Jaha då har man påbörjat detox kuren då för att rena kroppen från slaggprodukter och annan skit. Trodde att det skulle smaka vedervärdigt men det var faktiskt rätt gott=) Tog smakerna hallon och tranbär. Inte alls dumt!

Blev att fara till Lena och umgås med henne och Josse  idag. Alltid lika trevligt=)
Har äntligen fått hämta ut min Vibra tone som jag beställt från tvins. Hoppas på att den kan ge mig drömkroppen som jag alltid drömt om...hehe
Hade tänkt satsa på beach 2009 men inser att det blir lite ont om tid så jag får nog jobba på att komma iform till beachen 2010 istället.=)  
Hade ett liknande vibrationsbälte för ett par år sedan som jag anv flitigt. Enda nackdelen med det gamla bältet var att man var tvungen att smörja in magen med gele innan man satte på bältet. Om man inte gjorde detta kunde det börja bränna och så kunde man få stötar. Var med om det ett par gånger och jag kan ju säga att det inte var allt för skönt. Men jag tyckte att det bältet gav resultat iaf=) Vibra tone som jag nu köpt kopplar man bara i utaget i väggen och så är det bara att sätta på det på magen och låta musklerna få arbeta medan man sitter och slöar=p Det bästa är ändå att slippa kleta in sig i gegga moja varje gång man ska ta på sig den. Ni får väl höra sen vad jag tyckte om bältet=)
Har nästan hållt på att bränna ner huset idag=p Nåja, så farligt var det inte.....
Har bakat philadelphia-ost-bullar till min papi som fyller år i morgon. Efter att jag haft baket i ugnen ett tag känner jag hur det luktar brännt. men jag tänkte bara att jag kan ju inte ha brännt bullarna eftersom att jag nyligen satt in dom i ugnen. Går ut på gården i ca:5min och hör hur en brandvarnare tjuter för fullt så jag springer in till huset och ser hur det rycker för fullt från ugnen. Grannen kommer över alldeles förskräckt för att hon känner röklukten utifrån. Det visade sig vara så att det hade runnit ner deg i fulla botten av ugnen men bullarna vara alldeles intill perfekt gräddade. Så nu håller min ugn på att rengöra sig själv så att den blir fin igen=) Är så skönt att ha pyrolys. Man slipper hålla på med att  försöka skura ut den med en massa medel. Det är bara att ställa in den på självrengöring så efter ett par min ser ugnen ut som ny igen. Tänka sig att det finns sån teknik idag. Snart behöver man väl knappt städa huset själv=p Men det här med självrengörande ugn är ju bara ett måste för er som tänkt skaffa sig en ny ugn. Ni kommer inte att ångra er! Jag lovar=)
 Idag har jag då iaf konstaterat att brandvarnaren fungerar! Det känns ju betryggande. För är det nåt som jag oroar mig för är det just att huset ska brinna ner. Tänk att stå där utan hem,värdesaker som fotografier mm,kläder & personliga prylar. Vilken skräck det skulle vara! Har pratat om att skaffa ett bankfack i snart 3 års tid nu för att där kunna förvara värdehandlingar vad gäller huset och fotografier men det har inte blivit av än. Nä,nu får milla lilla allt se till att pallra sig i väg till banken och skaffa ett! Det är på tiden! Ska försöka hinna med det i morgon=)
För är skadan väl redan framme så är det ju redan för sent.
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för att sedan ta och hoppa i säng eftersom att jag ska upp i morgon bitti. Anna ska nämligen komma hit i morgon=) Var ett tag sen sist vi sågs. Brukar inte gå så här länge mellan gångerna vi ses men eftersom att hon har jobbat väldigt mkt på sista tiden och har dessutom haft fullt upp med flytten har vi inte kunnat ses. Men i morgon ska vi äntligen träffas=) 

Sweet dreams

Grillning & brännbollsyra

Har varit fullt upp i helgen så det har tyvärr inte funnits någon tid över för bloggande. Så här kommer lite uppdatering över vad som hänt i helgen=)
I fredags så for jag och R till stugan för att sova över där. Det är helt underbart att få komma dit! På eftermiddagen kom det lite folk för att grilla,spela kubb,spela kort & umgås. Tack mina vänner för en trevlig kväll=)
På lördagen var det dags att fara hem fr stugan. Så jag tog på mig inlinesen och åkte fr Vitsand,runt i Bergsviken och åkte en liten omväg runt i Ö-byn och sedan hem. Riktigt duktig var jag=p
På lördagen var det brännboll som stod på schemat. Var gooode så länge sen man spelade. Men nå så grymt roligt det var=)
Innan brännbollen grillade vi hoss oss. Grillning är nåt man aldrig kan få nog av=) Det är ju bara sååå gott!
 Efter brännbollen var man helt slut så då blev det att ta det lugnt. Se en film och äta snacks=P
Idag har det inte hänt spec mkt. Har lagat markduken i dammen,solat,promenerat,åkt inlines och varit till Luleå en sväng  för att lämna mercan som Roger sålt. Den som var så fin....
Men lite opraktisk var den allt med tanke på att det var en cupé. Så nu har vi bara volvon kvar.

Här kommer lite bilder från fredagen och lördagens brännboll=) (Fick dock slut batteri i kameran så tyvärr hamnade inte alla på bild)

Therese & Erik





Dennis,Ida & Sandra



CG,Jonna,Sofia & Micke



Therese & Mattias



Elin,Dennis,Jonna,CG,Sandra,Anders & Nicklas


Josse & Vilmer



Anders



Elin,Lena och David (Domarna för brännbollen)











Roger,CG,Sandra & Anders


Noel


Ida,Mira(ligger i famnen) & Sandra


CG,Anders,Nicklas & Roger
























ojojoj

Vad det går pengar! Jag försöker vara ekonomisk men det är inte så lätt att spara när man är sjukskriven. Det är ett som är säkert! Har betalat en massa mat som egentligen Roger skulle ha betalat och en massa veterinärvårdskostnader har jag lagt ut den här månaden. Sånt där som bara måste betalas. Inte kul! Ska strax iväg och spendera lite mer pengar. Ska till frissan och färga och klippa mig. Måste ljusa upp håret eftersom att det är sommar snart=) Är ju en utgift som inte bukar vara allt för billig. Får väl se vad kalaset går på.....
Ikväll blir det att fara till stugan och umgås med ett gäng vänner. Grilla,kubb,spel och lite annat är det som står på shemat=)

Här kommer en dikt som är till för nyfödda, som jag tycker är så fin!

Det är som ett mirakel när ett barn blivit fött
- Ut kom en mänska som ingen förut mött!
Ett spädbarn är så vacker & dess doft helt underbar
Det är nåt visst med blicken & som är sällsamt vis & klar.
Från den stund man tar emot det blir inget mer detsamma
För ett barn förändrar livet för sin pappa och sin mamma
Ett sånt hav av ömsint kärlek som plötsligt väller fram för detta
lilla under som ännu vägs i gram.
 

Hurtigt värre.....

Äntligen en dag med mycket sol=) Har suttit ute en stund och lapat sol. Hade T-shirt på mig så nu har jag fått ränder efter den. Syggt! Näe,inte direkt!
Var ute och gick i Bergsviken idag och varje gång jag går över Öholmabron blir jag lika glad=) När jag ser vattnet är det som ett lugn som fylls i min kropp.
Hör och häpna: Milla och Ida har varit ute och sprungit 5 km slingan på Grisan idag. Jag brukar inte tycka om att springa. (Blev förresten att varva mellan att promenera och löpning sist jag var ute och "skulle springa") Jag verkligen HATAR det! Usch och fy! Men idag gick det hur lätt som helst. Kändes som om jag skulle ha  kunnat springa hur långt som helst! Har varit förkyld i 2 veckor nu så jag har inte kunnat träna dom sista veckorna men nu är jag Fit for fight igen=) brukar få jätte ont i nacken när jag springer men idag gick det oväntat bra. Har haft så mycket värk dom senaste dagarna med yrsel,illamående och huvudvärk. Är så jäkla leds på att ha värk! Tänk om man ändå kunde få uppleva en dag utan värk... Det skulle inte vara helt fel=) Men man lär sig väl att leva med smärtan och kunna hantera den för att orka med. 
Har bestämt mig för att gå Reiki/healing kurs så jag kan lära mig att ge reiki till andra och till mig själv. Har funderat på det länge men har inte riktigt kommit mig för att kontakta någon reiki master. Men i morgon ska jag ringa till en kvinna som tydligen var väldigt duktig på att lära ut reiki. 

Vi har lånat hem en -08 volvo v 70 från Forslunds idag. Måste säga att dom är gudomliga att köra! Lite knepigt kan det tyckas vara när man ska starta den. För att man skall kunna starta bilen sätter man in en dosa (ej vanlig nyckel) i en liten sprina och sedan ska man hålla in kopplingen för att sedan trycka på en knapp så startas bilen automatiskt. Lite häftigt=) 
Sedan har brorsan kört med Ulricas motorcykel hit. Blev grymt sugen på att ta MC kortet=p Hon har ett riktigt vrål åk. En Yamaha,nånting som är blå och vit. Är iaf en sport hoj. Riktigt kul! Var nog meningen att jag skulle ha varit en kille tror jag med tanke på mina intressen. =) Saknar skotern lite men eftersom att det nu snart är sommar börjar skotersuget försvinna. Kan ju säga att när jag sålde Nytron(min skoter) grät jag floder=( Köpte den ny förra året och sålde den nu i april. Eftersom att den hade en lite kortare matta var den lite jobbig att dra pulkan med och man fastnade lättare så till vintern blir det nog en yamaha nytro med den lite länge mattan. Måste ju bara visa några bilder på ögonstenen=) 



Pärlan
   

 
Smilla tycker oxå om skotern=)



Smilla (Sådan matte sådan katt)

Seans med Terry Evans

Idag har jag,Ida och Irene varit på stor seans på Nordkalotten i Luleå. Intressant som vanligt men det är ju förstås inte lika kul om man inte själv får kontakt med någon anhörig. Jag tror naturligtvis på ett liv efter döden och att vissa människor kan se eller känna av de dödas energier men på något sätt blir jag ändå lite skeptisk när man inte har några bevis.
Det intressanta var att allt det Terry sa/meddelade stämde för det mesta in. Jag menar hur kan en människa som man aldrig träffat veta att man exempelvis har ett födelsemärke på baken, ens personlighet och upplevelser och namn på släktingar?! Det är för mig helt obegripligt! Alltså måste det ju bara vara så att han är ett medie! Något som jag dock störde mig på var att när han frågade en person en fråga sa han: "förstår du"? Istället för att säga: Stämmer det? Sedan om någon svarade nej på hans förfrågningar sa han :"Jo, det är så! Kolla upp det"!  För även som medie kan man ju inte alltid ha rätt tycker jag. Eller?! Vissa frågor/gissningar kan även tyckas vara självklara. Jag tror absolut på att han är ett alldeles utomordentligt bra medie men det här med att hålla i stor seanser är nog inte riktigt hans grej. Han ska nog hålla i lite mer "privata" seanser. Summa sumarum: Blev lite ris och ros ang seansen men han var duktig. Det var han men jag kan nog trots allt konstatera att han gör sig bättre på TV. Där är han ju hur duktig som helst! Men det var ändå en upplevelse och en riktigt trevlig kväll=)  
Har dock hört att Jill som kommer till Piteå och skall hålla i seanas i morgon är väldigt bra. Så ni som är intresserad av det mediala och om att få kontakt med anhöriga som har lämnat detta jordeliv kan jag nog rekommendera att ni far på hennes seans i morgon.=)

skit, skit, skit! Medans jag skrivit detta inlägg kommer jag på mig själv att sitta och äta en glass(kl.23.45). Har inte ens reagerat på att jag gått och hämtat en glass ur frysen. Så dumma saker man gör ibland! Vad förbannad jag blir på mig själv! Nä, jag som försöker att ha min nyttiga period och försöker verkligen att  hålla mig från allt gott för att gå ner i vikt. Har gått ner 4 kg nu men ska gå ner ytterligare 7 kg. Nä, om man ändå hade en kropp som en gudinna! Jag säger bara till mig själv : Dream on! It will never happend!
Är nog ingen ide och sitta här och ha ångest över något som redan skett=p
Nä, nu väntar John Blund på mig så det är bäst att kila till kojs!

Natti,natti

Vilse i skogen

Sov för första gången i stugan i natt. Vilket var jätte mysigt! Känslan att få vakna och kunna se vattnet det första man gör på morgonen är helt underbart! Där kommer det att spenderas många timmar till sommaren=) Katterna fick naturligtvis oxå följa med och dom stormtrivdes=) Dom kände sig hemma där direkt! Så idag har dom fått vara ute i skogen för första gången. I morse var jag ute på en prommis i skogen. Gick en bit mot Walls när jag fick syn på en liten "avstickare" in i skogen som visade sig vara ett motionsspår av något slag. Som alla säkert vet ÄLSKAR jag att vara ute i skogen och lulla på. Det är så fridfullt! Sedan tycker jag att det är hur kul som helst att gå på äventyr=p Hur som helst gick jag en bra bit in i skogen och följde spåret till dess det slutade. Envis som jag är var jag bombsäker på att jag skulle kunna gena igenom skogen för att genom närmsta väg komma hem till stugan. Jag gick o gick o gick! Tillslut hamnade jag på ett kalhygge och insåg att jag var lite vilse=p Eftersom att jag skulle träffa tjejerna istan hade jag inte tid att varken försöka mig på att gå igenom skogen eller gå samma väg tillbaka. Så jag försökte hitta tillbaka från skogen till vägen. Klockan var 11.40 och jag skulle träffa tjejerna kl 12.30 så som tur var hade jag mobilen med mig=) Snabbt ringde jag till Roger för att be han hämta mig vid vägen så fort jag bara hittat ut från skogen. Men jag hittade efter många om och men ut ur skogen. Typiskt mig! Jag går alltid och dagdrömmer när jag är i skogen så jag hinner glömma bort tid och rum. Men hellre går jag vilse i skogen än i Stockholm! Kanske ni fattar att storstan inte är nåt för mig=P

Efter det lilla äventyret styrde jag kosan in mot stan där jag stämt träff med Josse,Emma och Lena.
Gick fr 12.30-17 tror jag det var.....
Så nu är jag hyffs less på att gå på stan!
Hittade lite saker till Vilma som hon ska få när vi träffas=)
För en gångs skull hittade jag ett par jätte snygga sandaler som jag självklart bara ville HA men då fanns dom inte i min strl. Det är inte olikt mig med min tur.....

Måste bara lägga upp ett jätte gott recept på lax!

Laxfilé
gorgonzola

Sås
5 chaminjoner
1/2 lök
2msk smör
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
2 msk maizenaredning
salt,peppar

Tillbehör
Pressad potatis
sockerärter

Gör så här
1.
Gör ett snitt i mitten av varje laxbit. Fyll med gorgonzola. In i ugn
på 150 grader i ca 15 min.
2. Hacka champinjoner och lök. Fräs det mjukt i smör. Tillsätt
crème fraiche,vatten,buljongtärning. Koka i 5 min.
3. Red av med maizenaredning och koka i 2 min. salta och peppra. Servera
lax och sås med pressad potatis

Detta måste prövas! Väldigt enkelt och väldigt gott! Mums!


Sköna söndag

Söndagar är bara såååå sköna! För min del är söndagarna den enda dagen på veckan då man kan slappa utan dåligt samvete=p Det är precis vad jag har gjort en dag som denna!
Blev bjudna på Tacos hos Josse och Ivan idag. Tack så mycket! Det  var väldigt gott=) På det blev det sedan att se en film (Transforter 3) En väldigt bra film måste jag säga. Den kan jag rekommendera! 
Martin (Ivan & Josses son) fick glädjen att följa med sin mormor hem till Boden idag. Vilket han nog uppskattade väldigt mkt=) Kändes dock lite tomt när han inte var hemma. Annars brukar det vara han som "håller låda" el åtminstone ser till att det är lite fart och fläkt. Det är precis så det ska va!=p  Så idag var uppmärksamheten bara riktad till Martins lillebror Vilmer. När man ser på Vilmer som nu är 2 mån är han en exakt kopia av Martin då han var liten. Han är ett riktigt charmtroll=)  Dom små liven växer ju så fort! Man hinner nästan inte vara med=) Tänka sig att Martin snart är 3 år! Kändes som om han nyss fötts. Men det är väl så ju äldre man blir ju fortare går tiden! Det stämmer iaf för mig=)
Lägger upp ett par bilder på ögonstenarna så kanske ni ser likheten mellan dom=P


En nästan nyfödd Martin (snart 3 år sedan)




Sötungarna! (Vilmer till vänster & Martin till höger)


Nära en hjärtinfarkt

Hade precis tagit på mig pyjamasen vid 23 tiden då jag hörde hur Smilla började jama intensivt,vilket hon brukar göra när någon kommer. Så jag gick fr tv-rummet för att se om det var ngn som kom. Såg ingen människa och ingen bil. Precis som jag ska till att öppna skafferi dörren(som är alldeles vid köksfönstret) får jag se en svart figur stå där!
Fy fan! Höll jävlat på att skita ner mig! Visade sig att det var Ida och Dennis som kommit för att överraska mig=) Tanken var väl den att dom skulle skrämma mig i v-rummet. Tur var väl att dom inte gjorde det! Min fasa är att det ska stå någon utanför fönstret en mörk kväll och bara stirra på mig. Så jag var nära mitt livs första hjärtinfarkt=) Roligt är det dock med människor som kan vara spontana och göra vad som faller dom in. We like!
Så vi bestämde oss för att fara och hämta upp Jonas för att spela fotboll.
Det sagt och gjort så kl 24 for vi och spelade fotboll och vinnare och surv. Var ju tusen år sen sist! Men kul var det=) Sen for vi hem till Jonas och spelade spel och timmarna bara sprang bara iväg. Så som dom kan göra när man har kul=) Så vid 03 tiden var en trött Camilla hemma och kunde konstatera att en kväll som var tänkt hemma i det stilla blev en helt fantastiskt rolig kväll=)

Ikväll blire iaf att fara till Anders och sofia i Bersika och grilla lite. Kommer att bli riktigt trevligt=)
Kommer att kännas tomt när man kommer hem till dom nu eftersom att Selma inte längre finns. Selma var deras katt och då menar jag katt med stort K. Hon hade  precis allt det där som en katt ska ha. Stabilt psyke och hur go som helst=) Men tyvärr svek njurarna och levern. Får se det som så att hon trots allt har det bättre nu. Då slipper hon lida! 
Ens djur blir ju som en familjemedlem som man älskar högt så det är förstås väldigt jobbigt när dom lämnar oss.
Tänker på er!

På återssende!  


Världens bästa Selma


Veterinär & fin främmande

I morse var jag till veterinären och HCM/RCM testade Daphne. Stackarn! Var alldeles förstörd och skakde hur mkt som helst. Hur som helst visade testerna normalt så det var ju skönt! Så nu är det bara att försöka hitta henne en snygg hankatt så det blir lite kisse bebisar=)
 När jag satt där i väntrummet på djurkliniken fick jag mig en en glad överraskning. Satt där och väntade på min tur när min kompis Gabbi klev ut från ett av behandlingsrummen. Va?! Vad gör du här?! Trodde inte mina ögon! Eftersom att hon bor i Sundsvall och träffar henne väldigt sällan blev jag minst sagt paff och väldigt glad över att se henne=)
Så i morgon hoppas jag att vi hinner träffas en sväng innan hon far hem på söndag igen.
- Miss u a lot!
När man träffar sina kompisar som bor så långt bort vill man bara att dom ska flytta hem igen.
Tänk så skönt det skulle vara om man hade nära till alla kompisarna och kunde vara med dom i princip när som helst. Det skulle inte vara helt fel=)

Till lunch kom min barndomskompis Malin, hennes kille Robert och deras son Liam och hälsade på.
Så vi åt våfflor och surrade på lite.
Var väldigt trevligt att dom kom förbi=)
Sedan är ju Liam bara världens sötaste! 
En sån där unge som man bara vill pussa upp=)
Lägger upp ett par bilder på snyggingen så förstår ni vad jag menar=)

Nä, nu ska jag ut och löpa en sväng för att sedan spela spel i goda vänners närvaro

Chiao!














Berner in my heart


I morse väcktes jag av att telefonen  ringde. Förvånad blev jag när jag svarade. Det var min hund uppfödare! Har tingat en berner sennen tik av en uppf i Böle men dessvärre har tikarna gått tomma tre gånger i rad. Vilket har inneburit lång väntan. Men så ringde Helena idag iaf och berättade att hon parat Lovis för 5 veckor sedan och att parningen troligtvis har lyckats denna gång.
-Yippie!
Ingen blir gladare än jag! Har väntat på det där samtalet. Är bara att hålla tummarna för att hon är dräktig den här gången.
Har väntat såååå länge på att få min berner. Har köpt koppel,halsband,matskålar,bia bädd och t o m köpt en kombi spec för hundens skull. Allt finns redan här förutom hunden då förstås=(
"Men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge".....

Har idag hållt på att räfsa gården, rensa dammen och lägga om stenarna i vatten fallet. Sånt där nödvändigt ont som bara måste göras. Usch o fy! Tog en liten paus och for till Ske-å en sväng för att strosa på solbacken. Blev inte så mycket inhandlat. Blev ett par blommor fr blomsterlandet och lite viol/lakritstryffel fr Åre chokladfabrik. För er som inte smakat detta godis är det ett måste! Den är ganska dyr! Kostar 60 spänn för ca 10 bitar. Den finns i en massa olika smaker och om jag inte minns fel säljer gardin galleriet inne i stan denna utsökta delikatess=)

När vi kommit hem fr ske-å blev det att fortsätta här på tomten och sen hann jag även med att dammsuga huset lite=)


Tjingeling!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0