Augusti snart slut

Veckan som gått har varit helt underbar. Skönt att börja skolan och få in lite vardagsrutiner igen. Sååååå skönt!!!
Har varit väldigt trevligt att träffa alla dessa nya msk i klassen. Av veckan att döma verkar vi rätt liksinnade=p
Kommer lite bilder från när vi var i Kalix vid forsen och lagade mat vid Storöns H-bad.


Pite/Ä-borna. Anna,Sanna,Mattias & Stefan


Sara,Emilia,Helen,Jonas & Johannes




Utsikt över Storön






Studiebösök på Billeruds pappersbruk


Så vad har hänt den gångna helgen då?!
Jo jag har haft en superb helg=)
Kort fattat:
På fredagen hade jag, Ida och Sandra tjejkväll. Ida bjöd på go mat och sen blev det att ta en cider på nodo.


Sandra & Ida


Idas goda mat som bestod av fläskfilé med en tillhörande jätte god sallad

Till efterrätt bjöds det på brie ost i ugn toppad med nötter coh honung. Mums!

I lördags var jag och Ida bjudna till Lena och David på mat. Efter maten begav vi tjejer oss iväg till Davve Ö på fest(nyktert för oss) och sedan for vi ut till Vitsand på fest nr2,Rogges jobbar fest.

En mycket lyckad helg med andra ord=)



R.I.P

Då var andra skoladagen i Kalix avklarad. Har träffat en massa trevliga msk fr,Pite,-byn,Ö-vik,Umeå,Hudik och Sundsvall. Alltid trevligt att träffa nytt folk! Men så nervös jag har varit. Men nu är det över! Känner att jag funkar väldigt bra med en del. Det här med första intrycket är ju viktigt=P
Efter 2 nätter i Kalix tröttnade jag så back at home! Home sweet home! Var ute och gick i kalix igår vid 19 tiden och d var nästan inte en själ el en enda bil ute på kalix gator.
Så jag bestämde mig för att säga upp rummet och samåka med de andra Pite borna.

Alltid när det händer något roligt i mitt liv händer oxå något tråkigt.
Idag under lektionstid hade jag en massa misade
Idag under lektions tid hade jag en massa missade samtal på mobilen så jag kände genast på mig att någonting tråkigt inträffat. Vilket stämde överens med min intution.

I går kväll förolyckades min brors tjejs ex man (endast 39år) i en mc olycka i Sundsvall. Han krockade med en sopbil och av allt att döma så avled han på plats.
Livet är orättvist! Att en sån ung person som har barn tas ifrån oss utan minsta förvarning är inte annat än orättvist.
Eftersom att jag själv har mist en förälder vid ung ålder vet jag vad det handlar om. Det vrider sig i magen på mig bara jag tänker på det. Eftersom att borsans tjejs barn hör till familjen sörjer jag med dom.
När sånt här händer kan man ju ställa sig frågan:Om det nu fanns en gud skulle han då låta sånt här ske?!

Vi ska stötta varandra & finnas till för varandra i evighet
Tankarna finns hos er!

Kalix här är jag!

I dag har jag gått och gruvat mig oerhört mkt över att åka till Kalix. För en stund funderade jag starkt på att pendla mellan Piteå-Kalix varje dag den här veckan. Men så hann vettet ikapp mig och jag förstod att det endast fanns ett alternativ:Att bo i Kalix under veckan.
Startade från Piteå kl:21.00 ikväll så det var inte mkt trafik som trängdes på vägen. Ju närmare jag kom Kalix ju mer öde blev det och möten mellan andra bilar glesnade. Så jag hann tänka att hur ska jag stå ut här i 5dagar?! Den frågan ställer jag mig fortf!
Har bokat rum på folkhögskolan. Rummet har WC/dusch och TV(dock bara 3 kanaler). Kan säga att rummen håller inte alltför bra standard men å andra sidan är priset därefter. Kostar 650kr för en hel v=P Men fy så långtråkigt jag lär ha i detta rum! Får väl utforska Kalix som tidsfördriv. Tack och lov att jag tog med mig datorn iaf=)
Längtar redan hem! Saknar Smilla,Daphne och Diesel redan=( ..Ja och R förstås;-)
Lämnade av Diesel hos ida innan jag for. Han ska nämligen sova där. Spännade=P Hur som helst bråkade han inte alls om mig och att jag överhuvudtaget skulle fara. Självfallet var det mkt roligare att få leka med Diva(Idas hund). Hoppas för allt i världen att han är snäll nu när det första gången han sover borta=)

Har ni förslag på nåt skoj som man kan tänkas göra här i Kalix välkomnas det varmt?!=P

På återssende!

Hä orn sä!

Behöver inte ens nämna vad jag har ägnat mig åt idag eftersom att ni nog redan vet! Just det! Jag har pluggat matte,ekvationer. Det var riktigt kul,faktiskt=D
Sedan har jag packat och varit med diesel såklart=)

Och så har jag även hunnit vara på tjejkväll hos Åsa ett tag. R började jobba kl 21 så jag hann iaf vara där till 20.30. Synd bara att jag inte kunde vara lite längre och vara med och festa=( Men d kommer fler tillfällen=) Vi tar igen det på ungefär 3-4v,tjejer;-)

Börjar få lite fjärilar i magen vad gäller skolan. Är lite nyfiken på att träffa dom som kommer att gå i min klass,träffa lärarna och se vad utb innefattar. Spännande men hemskt nervöst. Det är  konstigt att man blir så nervös över en sån liten skitgrej. Men det är så vi människor funkar men d ordnar sig säkert. När man väl träffat alla och gjort tentorna så släpper nog nervositeten=p


Åsa me myskissen


söt tjejorna=)


Ska jag hinna?

I och med den stundande tentan var det tänkt att jag skulle plugga en massa den här v. Igår blev det lite gjort. Började med area,omkrets,bråk och volym vilket inte var lika lätt som jag trott.
På eftermiddagen kom Anna N som jag inte träffat på någon vecka nu så jag fick lite egentid med henne så det blev givetvis att ta en promenad=) En efterlängtad sådan=)
Har ju kört kalorisnålt i nästan 2v nu så nu har jag gått ner 3,5kg. Jihoooo=) En bit på väg=) Trots en hel del fusk igår och idag=p
Har inte följt matskemat till punkt och pricka men veckan efter Kalix blir det mer strikt,har jag bestämt!

På kvällen igår kom Anders och Sofia och hälsade på så då blev det kortspel. Är inte ofta man spelar men ack så kul det är! Egentligen mina vänner borde vi införa typ en dag i v då vi träffas över en fika och spelar kort el spel. Vad sägs?! Nu när det är mörkare tider kan det vara kul att ha ngt att se framemot=)

Ja,och så idag har jag varit trött så att sitta hemma och försöka plugga gav inget resultat så jag och Ida packade ihop läxböckerna,tog hundarna med oss och for till Nybyn(kvarnen) och satt ute i naturen och pluggade. Rogivande måste jag säga! När det är finväder måste man ju bara vara ute oavsett om man måste plugga el ej. Och att kompromissa med att plugga och ändå kunna fara ut till skogs är inte helt fel. Det är nåt man bara måste göra=)
Känns som att jag hållt på för lite med matten så jag undrar hur jag ska hinna färdigt allt till tentan?!

Skulle egentligen till Sofie L ikväll och va med henne och Elin men jag fick spendera fredagskvällen framför skolböckerna istället vilket jag helst inte ville göra. Känns som att jag sviker alla för tillfället men jag har inget annat val just nu=( Hellre hade jag ju varit med er förstås=)

Efter pluggande och kvällsbestyr av hund(som blivit en införd vana) så som tandborstning,lek och kel har han nu somnat intill mig så nu ska jag för första gången denna vecka gå och se TV=)
När jag ser min hund ligga här kan jag inte annat göra än att tänka:(trots allt det jobbiga med att ha valp) Vad lyckligt lottad jag är som har honom. Tog ett tag innan jag äntligen fick min berner men nu är han äntligen här! Sägs ju att "den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge"
Något jag till fullo kan hålla med om=)

Adios bandidos


Inte helt ute o cyklar

Nu börjar nervositeten inför skolan infinna sig. Jag hade tänkt att åka till Kalix på mån men i och  med att jag ska vara på folketshus i Kalix kl:10.00 blir det kanske lite väl stressigt att hinna fram i tid. Måste dessutom stiga upp väldigt tidigt eftersom att det tar ca 2,5 tim att köra dit och sen så hittar jag absolut ingenstans i Kalix. Men GPSn åker med hursomhelst men ändå=P Så jag skulle alltså behöva styra kosan uppåt landet redan på söndag kväll men då återstår det bara ett problem:Roger jobbar natt mellan sön-mån så då behöver jag hundpassning under natten och min far är i Norge så jag vet inte hur jag skulle ha gjort?!...Hm

Har suttit en del med matten idag med. Blev kanske inte sådär mkt gjort som jag hade hoppats men ett och annat tal hann jag lösa=) Måste medge att jag blivit lite chockerad över att jag faktiskat tycker att det är rätt roligt med matte. Vilket jag ALDRIG någonsin förr tyckt. Framsteg?! Eller så kanske det bara handlar om mognad=P

Måste gå ut med en (återigen) Björnvarning: Nej,det är inte min hund det handlar om! Om än han är rätt lik en liten björn;)
Var igår till Altertjärn och Nybodtjärn som ligger ca 4-5km från Råberget.
När jag var i Altertjärn pratade jag med Ida över telefon som uppmande mig att snabbt ta mig tillbaka till bilen(hade bilen en bra bit bort) eftersom att det tydligen är rätt mycket Björn där med omnejd. De hade(utan min vetskap) gått ut med en varning i tidningen eftersom att det var några pojkar som haft björn/björnar nära inpå sig när de varit i Altertjärn.
Med en nästan pågående infarkt blev det att bege sig mot bilen i rask takt.
Hade ju kört en bit för att få komma ut i naturen så jag bestämde mig för att stanna till i Nybodtjärn istället som ligger i närheten(där jag hade nära till bilen) Gick och strosade omkring där och fick se världens "bajsblaffa" på marken. Så i samma veva kommer en viltvårdare el vad man kan kalla det dit och när jag frågade honom om det var Björnspillning visade det sig att det var just det. Så jag berättade för honom att jag tycktes höra visslingar från en björn i närheten av Råberget och då fick jag det bekräftat: Att det vistas en hel del björn där runt i kring faggorna. Så ska ni dit:Far då för gudsskull inte ensam!
Verkar som om de små nallarna tycker om mig=) Fast stående öga mot öga med en livslevande björn skulle man nog inte vara alltför kaxig!
Kanske det hjälper att sjunga "Teddy Björnen Fredriksson. Ja så hette han..........


Försöker mig på kurragömma men matte får alltid tag på mig. Typiskt!

Ja,jag e snygg ja;-)


Idag på våran cykeltur


Återhämtar sig vid älvstranden

Sova,sova,säng,säng

Ännu en natt med dålig sömn. Ni får ursäkta att det är det enda jag pratar om=p Men det är fruktansvärt jobbigt att vakna med huvudvärk och skallen känns som gelé. 
Det är faktiskt inte varje natt som Diesel håller mig vaken. Fast för det mesta.....
Han har därmot inte gjort sina behov inne varken igår el inatt och pinkat inne har han bara gjort en gång idag. Antingen är det han som blivit duktigare el så är det jag som lärt mig att läsa av honom bättre.

Börjar ju skolan på måndag till veckan så jag hade tänkt att sätta mig ner med matten idag men det blev inte med tanke på hur trött jag har varit hela dagen.
Carro kom förbi idag så då behövde jag inte känna mig tvungen till att läsa heller=P Mycket trevligare med sällskap,tycker jag. Konstigt vore det väl annars=P.....

Nu när man har valp här hemma känns det som att man lever i världens svinstia. Ibland önskar jag att jag vore mindre pedant för då skulle jag inte tänka på det lika mkt.
Så idag blev det att dammsuga och vaska golven i hela huset. Vilket inte var så bra! Måste försöka lära mig att dela upp städningen eftersom att jag får enormt mkt värk annars.

Jag och Diesel har nyss kommit hem fr Råberget där vi har varit och strosat en sväng och så fick jag hämta lite nya krafter=)
När vi precis var påväg mot bilen fick jag höra ett visslande ljud. Jag stannade till och försökte lokalisera ljudet. Vet inte vart det kom ifrån och det lät definitivt inte som någon fågel. När jag står där och lyssnar slår det mig:Björnen har ett visslande ljud!
Sen mitt ev björnmöte i Lomtjärn här för ngn vecka sen har jag blivit riktigt skraj för att träffa på en björn. Fort som attans med hunden under armen rusar jag till bilen och i princip slänger in hunden i skuffen. Stackarn! Han kände med all sannorlikhet att jag var riktigt skraj och hur mitt hjärta bultade så han blev nog oxå lite tagen.
Men jag kanske bara är nojig. Det behöver ju inte för den skull vara så att det var en björn.
Men man vet ju aldrig.....

Ska gå bums i säng nu så jag kanske får lite skönhetssömn=)


kattutställning & 30-års ferre

Kan ju börja med att berätta att jag ställde ut Daphne igår på kattutsällningen här på nolia. Det brukar gå bra för henne på utställningarna men den här gången gick det inte vägen. Hon fick åka hem utan pris=(
Fick en afrikansk domare(Lee Selassa) som dels var väldigt hård hänt med katterna och kritiserade alla rätt hårt. Så när vi skulle upp för bedömning var hans utlåtande:
"Bra benstomme,bra pälskvalitet,ex färg,för små kinder och liten haka. Svans medium. Söt tjej men inget certifikat eftersom att vä trampdyna fram har lite vita hårstrån under trampdynan."
Så efter detta utlåtande sa domarn:Den här katten ska du ha som sällskapskatt och aldrig mer ställa ut. Köp en ny katt som håller måtten!
-Bullshit!
Hur kan den dryga j-ln säga så när hon annars har fått bra kritik. Beror helt på vad det är för domare. Men jag tycker att det är lite väl fjantigt det här med kattutställning och framförallt drygt. Du måste alltså stanna där i minst 12tim. Far du hem innan dess blir du avstängd fr kattklubben(SVERAK). Nä,tacka vet ja hundutställning då får du iaf fara hem efter det att du ställt ut din hund.

När jag kommit hem fr utställningen bar det iväg till David föra att fira hans 30-års dag. Mycket lyckad fest=) Blev en tidig kväll för min del eftersom att jag skulle hämta Diesel hos Ida. Så redan kl:23 lämnade jag festen=(

Vill passa på att tacka världens bästa Ida för att hon ställde upp och passade min hund igår när jag skulle på festligheterna.
-Du är minsann en vän som ställer upp i vått och torrt. En rolig människa som jag så mkt tycker om. Tack för att det finns såna som du!;-)

Hoppar raskt över till nåt helt annat!
Nu är det offentligt: Roger har sålt sin del av stugan till sin mor så nu är han inte längre stugägare! 
Blev så mkt tjafs och intriger familjen emellan så det var nog bäst det så.
Vi får ju nyttja den nån gång bara vi frågar R´s mamma först.
Blir ändå inte samma sak. Så nu vill jag ha husvagn.
Jag är en husvagnsmänniska ända ut i fingerspetsarna=P
Att campa det är livet!=)

Have a nice sunday!



Daffy på utställningen. Hur kul ser detta ut?!=P


Kenny,Roger & Anders


Löser lite ordpyssel


Milou & Bengan




Lekar på gång


Födelsedagsbarnet längst till höger

Här spikas  det för fullt=P


Partytältet


Värmande eld i sommarnatten






Vackra varma sommardag

Som vanligt blev det inte mkt sömn i natt heller så inatt ska jag följa ditt tips,Emma.
Har ni tips angående valpuppfostran och allt som hör därtill är det bara dela med er av era erfarenheter.
-Tack så mycket Emma för dina tips=) Rent logiskt tror jag att det kommer att funka,faktiskt=) Kommer nog att bli ett par samtal till dig här framöver=p
Hoppas ni står ut med mitt "tjat" om Diesel ett tag framöver.=) Kommer nog att skrivas en hel del om mitt liv tillsammans med honom.
Just nu är han i en fas då dövörat slås till och han inte alla gånger tycker att det är speciellt roligt att lyssna på matte. Försöker vara glad,leka,berömma och belöna så att han ska tycka att det är roligt att komma till mig. Men de tre senaste dagarna har varit hopplösa. Han vill inte komma och vill helst gå på sina "egna" äventyr.
Vill passa på att tacka min underbara familj,släkt och vänner för att ni kommit och hälsat på mig under dessa två veckor.
Om ni det visste hur mycket det betyder! Det är något jag verklligen uppsakattar. Så puss på er alla fina människor;-)

Idag började vi morgonen med att fara ut och cykla(Diesel sov i cykelkorgen) en sväng i det fina vädret. Däremellan mellanlandade vi hos Josse och Ivan för att sedan fortsätta vår cykeltur till Bergsviken
Sedan kom Sofia,Ivan,Josse,Vilmer,Martin och Anders och hälsade på.  Alltid trevligt med främmande=)

Känner  för att gå ut och ta mig en promenad alldeles för mig själv(passar på innan R ska jobba) så det är precis vad jag ska göra just nu. Ska bara lägga upp lite bilder på "bebisen" först=)


Första dagen i sitt nya hem


Här tror man att det är en kompis som döljer sig på andra sidan.....


Såhär kunde det se ut när jag sov med honom om nätterna.Mysigt va=P


Myser ute på stugan


Bushundarna Charlie o Diesel


Visst e jag gode snygg?!;-)


Diva o Diesel påväg till Luleå


Smilla o Diesel svalkar sig i skuggan


Mår gott i Monikas famn


Bara infinna sig i situationen

Dagen idag har varit väldigt tung med tanke på att jag i princip inte har fått sova nåt alls sedan Diesel kom. Så tidigt i morse(6) steg jag upp och då hade jag varit upp ca 10ggr inatt och trots det sket han inne 2ggr och pinkade inne en gång. Fastän jag är ut med honom ofta och direkt efter mat och lek har olyckorna inomhus blivit allt tätare och allt fler. Utan minsta förvarning gör han sina behov inne. Skulle vara bra om han åtminstone kunde gnälla eller på något sätt ge sig till känna när han vill ut. Så idag har han gjort sina behov inne väldigt ofta. Inom loppet av 30min hann han pinka inne 3ggr. Det här är nåt som tär nå fruktansvärt på mig. Det värsta av allt är nog att han för tillfället testar mig så när jag ropar slår han dövörat till. Sedan när jag är ute med honom på nätterna ja då vill han förstås leka vilket INTE jag vill! Så idag vid 12 tiden var jag på lagomt dåligt humör och trött som en gnu så då gick jag och lade mig och sov så då fick Rogge ta hand om honom. Jag fick dessutom sova 3tim i sträck. Något som inte har hänt de senaste 1,5 veckorna=)
Det är nu jag inser hur mycket lättare det är att ha ett barn än en hund. Jag menar ett barn vaknar ju bara på nätterna när det vill ha mat. Efter mat och lite nattning då vill bebisen inte leka utan sova. Sedan har dom ju blöjer på sig så man slipper ha skit och urin utkletat över hela huset. Dessutom växer barn upp och blir självständiga individer  vilket en hund aldrig blir.
Så jag har bestämt mig att i framtiden aldrig mer skaffa valp!
De är mysiga men ack så mycket jobb det innebär.

Idag har jag pluggat(nåt som inte är helt ovanligt nu för tiden),varit me Ida och så har vi färgat håret på varandra. Sedan har Marcus och Emma varit förbi en sväng och hälsat på Diesel=) Sen såhär på kvällskvisten gick jag och R ut och gick med Diesel i en cykelkorg. Lite jobbigt var det eftersom att vi då var tvungna att turas om att skjuta cykeln. Men gott mådde han minsann i korgen=) Är inte så länge till han ryms iden så det är bara att ta tillfället iakt medans det går=)

När vi kommit till Bergsviken får jag syn på nåt som liknar en gigantisk skalbagge och då menar jag:GIGANTISK! Vid en närmare titt ser det faktiskt ut som en kackelacka. Så R vänder och vrider på djuret och gör lite "tester" för att se om så är fallet. Och vi kan båda konstatera att det med all sannorlikhet är en kackerlacka som är ute i mörkret. Som tur är överlever han nog inte så länge till medtanke på klimatet vi har. Men fy så äckligt! Tyvärr hade ingen av oss med sig mobilerna så vi kunde inte lägga ut något bildbevis. Men trots våra föraningar får vi allt hoppas att det var en sällsynt gigantisk skalbaggssort.

Nu har John blund strött sömngrus i ögonen så då är det väl dags att söka sig till sängen. Är bara att gå och lägga sig så kanske man i bästa fall får sova 40 min innan det är dags att kliva upp igen *Suck*

Natti natti


Var ett tag sen nu....

När man är med valp blir det inte mycket tid över för vare sig dator eller TV. När lill monstret väl sover är det mer "nödvändiga" grejer som man vill passa på att uträtta=p

Nåväl,här på kullen flyter livet på i sakta mak. En vecka har känts som en evighet. Haft lite(som jag kallar det) "valppsykos". Skämt o sido så har det varit väldigt omtumlande att ha en valp här i hemmet. Men för var dag går det bättre och bättre=)
R är ledig idag så därav kan jag återuppta mitt bloggande=p

Vet inte sist jag skrev men jag antar att det var ngn dag innan den gångna helgen.....
I fredags var vi hos Anders och Sofia och grilla korv(har nog blit lite av en tradition..haha) och Diesel följde naturligtvis med=)

Givetvis blev det kubbspel och lagen var:Killarna mot......


...tjejerna












Vid en senare eftertanke inser jag att jag i princip bara har med mig kameran när jag ska träffa detta gäng.De har väl bra inflytande på min fotovana,antar jag...haha

I lör hände det inte mkt här hemma. Tillbringade hela kvällen hemma tillsammans med Diesel.
Och igår kväll var jag med Idaho så vi var till PSM(Böle) och badade. Efter badet såg vi film. En familje film blev det.(bed time stories m Adam Sandler) Den var rätt OK faktiskt.

Idag har jag och Ida varit duktiga och plugga matte. Lite svårstartad är man alltid i början. Tycker att det är lite klurit med matte men när jag ser Ida som räknar statistik inser jag att min mattekurs inte är särskilt avancerad=p
På eftermiddagen blev det att fara till Lule en sväng med hundarna. Tillbaka i Pite for jag och R och hälsade på Mattias och Therese i deras hus som dom ska hyra. Och nu:Movietajm=)

Lufesen har sovit i stort sett hela dagen så jag väntar mig inte mkt sömn i natt....

Diesel boy på playan i Böle

stress/ångest

Inatt var första natten som Diesel sov alldeles själv i hagen utanför sovrummet(hade naturligtvis sovrumsdörren öppen) och det gick väldigt bra.

Monika var hit igår så då solade vi från 10.30-15. Så skönt det var! Och snäll som D är sov han i skuggan istort sett hela tiden=) Trodde inte att jag kunde göra nåt sådant men det visar att världen inte behöver stå stilla bara pga av att han kommit in i mitt liv.
På kvällen for vi stugan och hälsade på svärmor och Charlie(svärmors hund) som Diesel kom bra överens med till min glädje.
Var första gången på 2v som jag fick sova med R så då kunde jag för en gångsskull(sedan jag skaffat hunden) slappna av lite. Påväg hem från stugan körde vi en sväng med bilen och kikade på hus medans lufsen sov tryggt i bak i kombin.

För första gången har jag idag haft lite ångest angående hunden. Så som jag kallar det:"valpångest". Har känt mig lite "instängd" och stressad. Har funderat lite på hur framtiden nu ska bli eftersom att jag har hund. Har bara sett problem men inser ändå någonstans att man inte behöver ge upp hela sitt liv och sina intressen om än denna underbara varelse har flyttat in hos mig.
 
Idag har han varit väldigt busig och bitit en hel del i saker men då får man säga till och avleda honom och då går det bra. Att han är livlig och lite smått jobbig stundvis är väl bara ett friskhetstecken,antar jag=)
Hur som helst är han ändå min ögonsten som jag tycker väldigt mycket om=)
Längtar till dess man kan bruka honom,gå på långa promenader,åka skidor,träna mm. Men den dagen den kommer......

Idag har jag och Ida varit på utflykt till Svensbyliden vilket var välbehövligt. Eftersom att jag är en person som gärna vill hitta på saker så har det här med hundköpet varit en stor omställning för mig. Från att ha kunnat fara vart jag vill när jag vill till att inte kunna göra det. Så det var trevligt att få komma bort en sväng.

Nu kom precis Peter och A-B förbi för att låna hem några filmer så tid för att lägga upp bilderna idag finns inte så bilderna kommer i morgon istället=)

3:e dagen

Första natten tillsammans med Diesel sov han hela natten men däremot i natt har jag nog högst sovit 1tim på sin höjd. Så fort jag höll på att somna så vaknade han och tvärt om. Men jag har ändå varit otroligt pigg idag. När vi vaknat åkte vi iväg till pappa o hälsade på,sen till consum för att hämta ut sunplexus rutorna till bilen. Sen fick jag främmande och efter det tillbaka till pappsen för att äta surströmming med familjen. Som förväntat är min familj helt såld i Diesel=) Som pappa kallar honom:"Banabarne". Hör man han prata med honom och säga:Ja,ska du komma till morfar då? Låter så roligt men på sätt och vis stämmer det ju. Eftersom att pappa tycker om att umgås med denna krabat tog han idag upp honom i sitt knä där han satt med bar överkropp. Så kommer det väntade men ändå oväntade: Pappa skriker till och skrattar så tårarna nästan rinner och så säger han: "Diesel bet mig i tutten" Det var lite småroligt=D

När vi åt surströmming idag hade vi hällt ut spadet i gräset och naturligtvis var ju Diesel snabbt där och städade upp. Så vi får se hur magen blir sen. Det var första gången inatt som han bajsade(diarré) inne så jag hoppas på att slippa en repris inatt.

Har även varit iväg en sväng till Thomas som hjälpte mig att sätta fast solskyddet på rutorna i bilen. Hemma hos bror mådde lill lufsen som en prins. Uppassad av alla och fick agera fotomodell=)
Jag skäms nästan eftersom att mina bröder har tagit betydligt mer bilder på Diesel än vad jag har. Men det får jag väl ta igen i morgon=)

Hoppas på att äntligen få sova inatt och hoppas framför allt att odjuret vill sova inatt=)


Bildbomb

Har världens snällaste och goaste hund må jag säga=) Måste ju få skryta lite grann=P Första natten och dagen hemma hos oss har gått jätte bra. Han gjorde sig hemmastadd med en gång. Har försökt att få honom att sitta på kommando och ibland gör han det. Mycket duktig! Eftersom att berner är en gårdshund så brukar dom hålla sig inom tomtgränsen. Vilket jag kan intyga=) Här behövs det inget koppel. Sägnerna om att denna ras ska vara mycket snälla,lättsamma och lydiga verkar stämma in till 100%. En hund helt i min smak=)
Ett himskans bra psyke verkar han ha och helt orädd för ljud.
Vad gäller mötet med katterna går det över förväntan. Smilla ska följa efter oss hela tiden men lite på avstånd förstås men hon ska ändå vara där Diesel är. Känner på mig att det här kommer att gå hur bra som helst. Jag är inte det minsta bekymrad=)

Här kommer lite bilder från helgen.


Smilla njuter i solen


Passar på att sova i Diesels bädd


tjerjorna


grabbsen


Sover med brorsan med sista gången.....

  
sover tryggt i sitt nya hem=)

Hundägare=)

Kanske ska börja med att berätta hur helgen varit.....I fredags var jag med ett par vänner, spelade spel och gick på nodo och tog en fika. Lördagen var det "terrassfest" i Bergsbyn(Ske-å) hos Robz och Anette. Skit kul fest med god mat,roliga lekar och trevligt folk. Skulle egentligen inte dricka nåt men eftersom att jag åkte med Mattias så kunde jag ta mig två öl iaf. Mest för sällskapsskull. Jag skulle ju upp idag och hade en hel del på schemat så därav kunde jag inte riktigt festa lös=P Festen var hur som helst kanoners=) Orkar inte riktigt ladda upp vimmelbilderna från gårdagen så det lägger jag upp i morgon när tillfälle ges=)
 
Idag har jag varit på Vilmas dop. Vilken snäll tjej må jag säga! Barn brukar oftast börja skråla när de står vid dopfundamentet och skall döpas men inte denna tjej,inte. Hon var tyst som ett lamm hela dopet igenom.

Nu kommer det BÄSTA med denna dag. Idag är det nämligen en alldeles speciell dag! Jag har som ni säkert redan hört:Hämtat hem min hund. Världens snällaste! Från det vi åkte från uppfödaren i Böle satt Diesel i mitt knä tyst och stilla hela vägen ända hem. Har befarat det värsta vad gäller mötet mellan katterna och hunden. Jag håller Diesel i famnen när vi kommer hem och till en början märker varken Daphne eller Smilla av hunens närvaro. Men till slut när jag sätter mig på huk så ser de denna underbara varelse. Vad gör dom?! Jo,Smilla går helt obrydd fram till Diesel och luktar på hans nos. Inte precis vad jag väntat mig! Blev ju glatt överraskad kan jag ju säga=) Dom håller sig visserligen på avstånd men dom har inte gjort nåt utfall eller fräst åt honom. Vilket aldrig förr har hänt! Diesel är en sån lugn hund som inte alls bryr sig om katterna varav därför de säkert är så lugna. Hur som helst jag är nog världens LYCKLIGASTE just nu. När jag ringde till Ida för att berätta hur hemfärden gått började jag gråta av lycka. Kan inte beskriva känslan inom mig just nu man måste nog träffa mig för att förstå. Smilet ligger klistrat på läpparna hela tiden=)
Blir en stundvis jobbig tid framöver men så fort han är rumsren är det värsta över.
Nu ligger han och sussar så då passar jag på att blogga lite=) Ska sova i V-rummet med honom i natt. Det mysigaste! Lär ju ligga och pussa på honom i stort sett hela natten=D

I´m so happy!



RSS 2.0